4 medalii la Olimpiada Internaţională de Geografie

Olimpiada-geografie

Elevii români au obţinut două medalii de aur, una de argint şi alta de bronz la cea de-a XIII- a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, informează Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, cei doi elevi medaliaţi cu aur sunt Maria-Sabina Calisevici (clasa a XI-a/Colegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc) şi Ioan-Adrian Toma (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani).

Medalia de argint a fost câştigată de Radu Artiom (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Jean Monnet” din Bucureşti), în timp ce cea de bronz a fost obţinută de Sorina Avădanei (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Neamţ).

Echipa României a fost însoţită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi.

Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat la Beijing, în perioada 15-22 august, şi a reunit peste 180 de concurenţi din 47 de ţări. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Societatea de Geografie din România)