4 iulie – ziua grupului reprezentativ

lider

Persoanele născute pe 4 iulie se simt cele mai împlinite atunci când reprezintă un grup de care sunt mândri, indiferent că este familial, regional, rasial, politic, economic sau social.

Rădăcinile sunt extrem de importante pentru ei şi rareori îi vor lăsa pe alţii sau chiar pe ei înşişi să uite care le sunt originile.

Astfel, cei născuţi pe 4 iulie nu vor fi mulţumiţi când acţionează în interese pur personale. Le place să îşi lase amprenta în calitate de contribuabili atunci când este nevoie de un efort susţinut. Totuşi, nu putem spune că nu le place să fie sau să lucreze singuri. Perioadele lungi de singurătate le pot fi necesare pentru a-şi dezvolta proiectele începute sau pentru a-şi planifica derularea acţiunilor, însă o asemenea activitate funcţionează invariabil în cadrul unui program social mai vast.

În mod caracteristic, atunci când ajung la maturitate, cei născuţi astăzi se vor integra foarte serios şi puternic în cadrul unui grup bine definit. Ei se vor strădui să devină reprezentanţi cu funcţie de conducere sau se vor mulţumi să activeze ca simpli membri devotaţi. În ambele cazuri, nativii zilei de 4 iulie îşi vor pune cu mândrie amprenta distinctă a pregătirii lor precedente.

Întâlnirile de familie periodice joacă un rol important în vieţile nativilor zilei de 4 iulie. Patriotismul afişat de către cei născuţi pe 4 iulie este rar exprimat orbeşte. Adesea, se va manifesta ca o dorinţă de a face naţiunea mai bună sau de a oferi critici constructive. Sunt puţine cazurile în care cei născuţi astăzi nu sunt deloc interesaţi de evenimentele politice şi sociale de anvergură. Este posibil, însă, că aceştia să rămână apolitici.

Adesea, nativii mai înzestraţi vor fi capabili să sesizeze gândurile şi sentimentele neîmpărtăşite ale celorlalţi. Totuşi, ei ştiu să-şi păstreze obiectivitatea atunci când este vorba de chestiuni personale. Fără îndoială, cei născuţi astăzi scot în evidenţă anumite trăsături neobişnuite, deosebindu-se net de ceilalţi. Acestea pot fi caracteristici fizice şi psihologice evidente sau caracteristici mai subtile ce vor fi dezvăluite doar celor care îi cunosc la un nivel mult mai profund.

În general, nativii zilei de 4 iulie par mult mai simpli decât sunt în realitate deoarece sunt adesea reţinuţi când este vorba de dilemele umane, emoţionale. Ei consideră că acestea le inhibă abilităţile de a funcţiona eficient în lume. Cei născuţi astăzi trebuie să se ferească de egoism, mândrie, aroganță şi mânie neîntemeiată (chiar dacă acţionează pentru o cauză altruistă).

SFATURI
Fereşte-te de şovinism atunci când este vorba de prezentarea grupului din care faci parte în societate, sau în lumea întreagă. Încearcă să îţi păstrezi obiectivitatea şi spiritul critic în acest sens. Aminteşte-ţi că eşti liber ca individ şi că ai o datorie faţă de tine însuţi.

PUNCTE FORTE
– Credincios
– Darnic
– Mândru

PUNCTE SLABE
– Egocentric
– Fixat
– Rigid (Text: secretulnumerelor.ro, Foto: entrepreneur.com)