4 decembrie – ziua forţei morale

egoism

Cei născuţi pe 4 decembrie sunt indivizi bravi, agresivi, care au curajul de a acţiona cu trup şi suflet. Durerea, conflictul şi lupta nu le sunt străine şi pot în mod repetat să fie puşi faţă în faţă cu provocări şi situaţii copleşitoare.
Fără doar şi poate, ei au o şansă destul de mare să reuşească în asemenea obiective de anvergură printr-o combinaţie neobişnuită de graţie şi vitalitate, fiind foarte atenţi să nu provoace gelozia celorlalţi. Mulţi dintre cei născuţi astăzi au talentul de a inspira teamă sau cel puţin un sentiment de nelinişte şi îngrijorare celor mai aprigi adversari. Duşmanii nativilor zilei de 4 decembrie vor sesiza probabil că vor fi trataţi cât mai nemilos de către aceştia.

Nativii zilei de 4 decembrie pot afişa anumite tendinţe de egoism şi sociopatie, însă, din fericire, asemenea porniri ajung rareori să le domine personalităţile. În mod normal, idealurile şi credinţele lor rămân necorupte şi se pun pe ei înşişi în serviciul unor cauze extrem de umane, politice sau artistice.

Binecuvântaţi cu un talent organizatoric, ei au capacitatea de a-şi asculta colegii sau angajaţii, dar nu tolerează nici un fel de ameninţare serioasă la adresa autorităţii lor, care trebuie să rămână neatinsă. Tentaţia de a securiza în mod absolut puterea în sfera lor este foarte importantă pentru ei.

Este posibil ca ei să aibă nevoie să fie verificaţi sau moderaţi, fapt ce este şi în interesul lor. De asemenea, pericolul există prin faptul că ei vor prelua mai multe responsabilităţi decât pot face faţă. Dacă nativii zilei de 4 decembrie îşi vor cunoaşte limitele, ei vor fi scutiţi de multe frustrări şi acţiuni lipsite de demnitate.

De obicei, capacităţile critice ale persoanelor născute pe data de 4 decembrie sunt extrem de dezvoltate. Ei au o rară abilitate de a cântări o persoană sau o dispută rapid şi foarte corect, fără să se bazeze pe idei preconcepute şi prejudecăţi.

Totuşi, dacă aceştia sunt implicaţi emoţional cu respectiva persoană, obiectivitatea lor se va diminua. În consecinţă, nativii zilei de 4 decembrie trebuie să facă un efort să nu îşi amestece viaţa privată cu cea publică. De exemplu, consecinţe extrem de distructive pot rezulta din favorizarea propriilor prieteni în chestiuni de afaceri.

Cu cât nativii zilei de 4 decembrie îşi controlează mai repede latura uneori rebelă, adesea chiar teatrală a naturii lor, cu atât este mai bine pentru ei. Sugerăm astfel că ei ar trebui să-şi suprime individualismul. De asemenea, ei trebuie să ajungă să înţeleagă mai bine impactul acţiunilor lor asupra mediului înconjurător.

Nativii care devin mai înţelepţi odată cu vârsta vor învăţa să îşi folosesca energiile într-o direcţie mult mai constructivă şi productivă, astfel contribuind substanţial din punct de vedere social la tot ce îi înconjoară.

SFATURI
Învaţă că cea mai mare putere este puterea dragostei. Menţine-ţi spiritul viu, dar controlează-l în permanenţă. Preia mai mult responsabilităţi interne, decât externe. Ai în vedere şi bunăstarea celorlalţi. Nu te mai teme atât că îţi pierzi autoritatea.

PUNCTE FORTE
– Energic
– Brav
– Agresiv

PUNCTE SLABE
– Rebel
– Autoritar
– Îi place să controleze (Text: secretulnumerelor.ro, Foto: drjennifernewman.com)