35.000 de credincioşi în pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca

mormantul-parintelui-arsenie-boca

Peste 35.000 de credincioşi au venit în pelerinaj, sâmbătă şi duminică (21-22 martie 2015), la Mănăstirea Prislop, pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca, cel pe care românii l-au numit „Sfântul Ardealului”, chiar dacă nu a fost canonizat.
Pentru evitarea oricăror incidente, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara a deplasat la faţa locului un dispozitiv format din subofiţeri care au asigurat măsurile de ordine necesare pe timpul slujbei religioase şi după aceea, astfel că nu au fost consemnate probleme deosebite.

„Măsurile adoptate de jandarmi, împreună cu echipajele de poliţie rutieră şi SMURD, au asigurat desfăşurarea manifestărilor religioase într-un climat de ordine şi siguranţă pentru credincioşii care au venit în număr mare la mănăstire. Credincioşii au înţeles mesajul forţelor de ordine şi al personalului clerical, astfel că nu s-au produs incidente. Peste 35.000 de credincioşi au venit în pelerinaj la Mănăstirea Prislop„, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, căpitan Nicolae Răducu.

Arsenie-Boca

Numărul din ce în ce mai mare de credincioşi care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca a determinat autorităţile judeţene din Hunedoara să declare ca prioritară modernizarea drumului judeţean care duce spre Mănăstirea Prislop. Lucrările se vor desfăşura în acest an şi prevăd lărgirea părţii carosabile pe un distanţă de şapte kilometri, de la DN 66, în zona Bretea Strei, şi în continuare prin Sălaşu de Jos, Sălaşu de Sus, până la Mănăstirea Prislop. De asemenea, pe drum vor fi construite benzi suplimentare de parcare.

Supranumit „Sfântul Ardealului”, părintele Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX. Părintele a trecut la cele veşnice pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia, judeţul Prahova, şi a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop. (Text: Agerpres, Foto: crestinortodox.ro)