3 martie – ziua desemnării

29f98bbf-47d2-45c8-840e-2be65f36be25

Persoanele născute pe data de 3 martie îşi formează o imagine destul de clară asupra obiectivelor urmărite. Deşi au o imaginaţie deosebită, latura pragmatică este de asemenea puternică şi le facilitează punerea în practică a ideilor.

Spre deosebire de cei care caută apreciere şi recompense înainte de a realiza ceva concret, nativii recunosc întâi care este necesitatea şi abia după aceea îşi folosesc talentele necesare rezolvării ei. Au capacitatea de a vedea situaţiile în ansamblu, dar sunt de asemenea capabili să se concentreze pe detalii. În general, simţul lor vizual este bine dezvoltat şi îi ajută foarte mult.

Indivizii născuţi pe 3 martie se implica de obicei din punct de vedere social în munca lor. În viaţa personală, preferă să fie retraşi şi nu obişnuiesc să amestece cariera cu intimitatea. Cei născuţi în această zi pot fi predispuşi la evazionism. Astfel, uneori se pierd într-o lume terestră de senzaţii sau într-o lume romantică a imaginaţiei.

Totuşi, nativii zilei de 3 martie care reuşesc în viaţă sunt capabili să echilibreze destul de bine vieţile lor private şi publice fără să permită ca una să o domine pe cealaltă.

Fie că sunt firi sociabile sau rezervate, persoanele născute pe data de 3 martie se implică în planuri şi proiecte. Nevoia de a se pregăti cu grijă pentru evenimente neprevăzute este o caracteristică a celor născuţi în această zi. Aceştia examinează de obicei o problemă cu mare atenţie înainte de a întreprinde ceva.

Într-adevăr, mulţi dintre nativii zilei de 3 martie preferă mai mult să planifice decât să depună efort. Datorită faptului că investesc atât de multă energie în aceste construcţii formale, apar două riscuri. Primul este acela de a se împotmoli în faza de planificare şi de a pierde motivaţia acţiunii în sine; al doilea este pierderea simţului spontaneităţii şi implicit transformarea experienţei în ceva plictisitor.

Mai mult, toate acestea pot provoca dezamăgiri datorită aşteptărilor prea mari legate de ceea ce urmează să se întâmple. Nativii preferă să facă o alegere şi să o menţină în loc să cântărească la nesfârşit alternative şi să nu le pună în practică. Adesea, acest lucru se datorează dificultăţii nativilor de a lua o hotărâre în legătură cu drumul pe care trebuie să-l urmeze.

Cei născuţi pe data de 3 martie devin deseori prea absorbiţi de ceea ce fac. Deşi activităţile lor le oferă o mare satisfacţie, ei evită motivul ascuns pentru care se irosesc în acest fel. Este posibil ca unii dintre cei născuţi în această zi să nu fie satisfăcuţi de propria personalitate, mai ales datorită unor părinţi foarte critici sau a unor presiuni sociale din perioada copilăriei.

Este important ca persoanele născute pe 3 martie să înveţe să se placă mai mult, nu doar pentru ceea ce fac, ci şi pentru ceea ce sunt. Un astfel de sentiment de siguranţă îi va ajuta foarte mult şi în carieră, oferindu-le încrederea necesară pentru a continua derularea planurilor iniţiate şi transformarea lor în reuşite.

SFATURI
Încearcă să te cunoşti mai bine. Dacă nu îţi place ceea ce descoperi, acţionează în consecinţă. Nu permite atitudinii exagerat de autocritice să te împiedice în vreun fel. De asemenea, ai grijă să nu faci planuri fără să stabileşti termene-limită rezonabile.

PUNCTE FORTE
– Orientat
– Conceptual
– Bine pregătit

PUNCTE SLABE
– Părtinitor
– Constrângător
– Inconştient (Text: secretulnumerelor.ro, Foto: romanpichler.com)