3.519 litri de mojito într-un singur pahar

mojito-record-wCel mai mare cocktail mojito din lume a fost preparat în Punta Cana, Republica Dominicană, de 4-Jack’s Bar and Bistro, la 16 aprilie 2016, potrivit www.guinnessworldrecords.com.

Pentru realizarea băuturii s-au amestecat, cu grijă, 700 l de rom, 300 l de suc de lămâie verde (limetă), 700 l de apă gazoasă, 227 kg de zahăr, 68 kg de mentă şi 1.921 kg de gheaşă. Rezultatul a fost un cocktail gigantic, de 3.519 l, „servit” într-un pahar cu structură din inox, înalt de 2.6 m. În jur de 40 de persoane au participat la pregătirea băuturii, care a fost gata într-o oră şi 35 de minute.

După ce reprezentantul GuinnessWorld Records a confirmat că cei de la 4-Jack’s Bar and Bistro au făcut, cu adevărat, cel mai mare pahar cu mojito văzut vreodată, delicioasa băutură a fost savurată de sute de amatori.

Recordul precedent, de „numai” 3.404 l, a fost stabilit în Spania, în 2015.

Unul dintre cele mai populare cocktailuri din lume, mojito este o băutură tradişională cubaneză, obşinută din rom alb, zahăr (ori suc din trestie de zahăr), limetă, apă gazoasă (sifon), gheaşă şi mentă. Dulceaşa, prospeşimea citricelor şi aroma mentei care completează senzaşia puternică produsă de rom au făcut din mojito una dintre cele mai cunoscute, mai gustate şi mai apreciate băuturi, de vară, din lume.

Se pare că acest cocktail, într-adevăr răcoritor, era băutura preferată a lui Ernest Hemingway. Însă gustul său aparte nu a rămas indiferent nici altor celebrităşi, precum Marlene Dietrich, Net King Cole sau Brigitte Bardot. (Text: Agerpres, Foto: mtlblog.com)