3.139 trepte urcate pe bicicletă

bicicleta-trepte

Polonezul Krystian Herba a urcat pe bicicletă 3.139 de trepte în turnul Taipei 101, care a fost cel mai înalt zgârie-nori din lume. Ajuns în vârf după două ore şi 13 minute, sportivul de 33 de ani şi-a bătut propriul record de 2.919 trepte stabilit în 2014 la Melbourne.
Herba aşteaptă acum omologarea performanţei sale în Cartea Recordurilor. „A fost fără îndoială cea mai grea provocare din viaţă şi totodată cel mai mare succes al meu”, a spus ciclistul, de profesie învăţător.

Pentru ascensiunea din Taiwan se antrenează de şase luni urcând regulat cele 17 etaje ale unei clădiri din oraşul în care locuieşte, Rzeszow (sud-vestul Poloniei).

Polonezul a urcat mai întâi 60 de etaje, coborând apoi cu liftul până la parter, de unde a pedalat până la etajul 91 pentru a-şi atinge obiectivul de 3.100 de trepte. Potrivit lui, metoda este acceptată de regulamentul Guinness Book. Turnul Taipei are peste 500 de metri înălţime şi a fost între 2004 şi 2010 cel mai înalt din lume, fiind detronat de Burj Khalifa din Dubai. (Text: Agerpres, Foto: telegraph.co.uk, Video: youtube.com)