23 iunie – ziua încântării celuilalt

fericire-in-doi

Cei născuţi în această zi se lasă prinşi în mreaja poveştilor de dragoste proprii sau ale altora. Într-adevăr, pe iubire pun mai mult preţ decât pe orice altceva şi fac orice le stă în putinţă să-si încânte partenerul de viaţă şi să-l împodobească din belşug cu numeroase calităţi.
Îi atrage mai ales starea magnetică de a fi îndrăgostiţi, cu atât mai mult cu cât tradiţia populară ţese o multitudine de legende legate de magia ajunului zilei de Sânziene. Ca învăţăcei ai dragostei, vor să afle de ce sunt oamenii vrăjiţi unii de alţii, cum arată şi în ce fel trăiesc intimitatea. Curiozitatea lor nu este neapărat anormală, dar nu înseamnă că nu îi predispune la indiscreţii.

Pentru mai toată lumea, afectivitatea reprezintă o parte esenţială a existenţei, dar, în privinţa intensităţii ataşamentului faţă de persoana îndrăgită, puţini se pot compara cu cei născuţi în această zi. Totuşi, nu se lasă conduşi doar de emoţie; contează întregul context social al iubirii, întrucât avem de-a face cu nişte oameni profun integraţi în stilul de viaţă şi sfera de interes a ambientului lor. De aceea, nu fug cu fiinţa aleasă departe, pe o insulă pustie.

Nu se sfiesc să anunţe semenilor înfiriparea noii lor idile şi apreciază beneficiile pe care societatea le are de oferit cuplurilor. Însă, în afara cazului când religia le impune anumite reguli, ideea de căsătorie nu le se pare importantă, iar binecuvântarea legii nu îi interesează în mod deosebit.

Aceşti oameni sunt sensibili la frumosul reflectat în artele plastice, muzică şi literatură. Le plac luminile călduroase, formele armonioase, liniile melodice puternice şi sugestive, personajele bine reliefate şi strălucitoare.

Adesea, arta ocupă un loc central în viaţa lor. Sunt nişte adevăraţi cunoscători. Impresiile de care se lasă subjugaţi, fascinaţia pe care le-o trezeşte eroul unui roman sau interpretul unui rol de film pot merge până la a înlocui, o vreme, afecţiunea pentru partenerul real.

Dar, cum trebuie să trăiască în lumea concretă, se resemnează să se ocupe şi de aspectele practice. Se pricep bine să-şi conducă gospodăria şi să rezolve problemele cotidiene, deşi nu le consacră aceeaşi energie ca iubirii şi celorlalte trăiri magice.

SFATURI
Ocupaţi-vă cu regularitate de probleme practice, lumeşti. Păstraţi-vă în ordine viaţa şi locuinţa. Feriţi-vă să aveţi limba slobodă în privinţa altora. În tot ceea ce întreprindeţi, căutaţi discreţia şi bunul gust.

PUNCTE FORTE
– Magnetic
– Fascinant
– Romantic

PUNCTE SLABE
– Indiscret
– Excesiv de implicat
– Superficial (Text: secretulnumerelor.ro, Foto: istock.com)