20 februarie – ziua impresiei

memorabil

Cei născuţi în această zi sunt preocupaţi să facă impresie altora şi să perceapă respectiva impresie. Este din cauza naturii lor receptive, au în general amintiri vii şi pot repeta cu precizie, după mult timp chiar, lucruri pe care le-au văzut sau le-au auzit.
Pe de altă parte, de obicei, vor face tot ce le stă în putinţă pentru a se asigura că şi alţii îşi amintesc de ei în aceeaşi măsură. Doresc să fie luaţi în serios şi de aceea îşi pun apăsat pecetea pe orice realizează, indiferent dacă este vorba de probleme de afaceri, eforturi creative sau responsabilităţi familiale.

Din acest motiv, ar fi de aşteptat să fie tipuri agresive, dar, deşi îi caracterizează forţa, cei mai mulţi dintre ei nu sunt combativi sau certăreţi. Exprimarea lor hotărâtă rezultă mai ales din sentimente de simpatie şi credinţa în sine. A nu ascunde nimic arată pentru ei o modalitate de a le arăta oamenilor cât de mult le pasă de fapt despre ceea ce fac.

Excelenţi membri de colectiv, îşi demonstrează atât capacitatea de a-şi pune talentele la treabă pentru binele comun, cât şi dezinteresul faţă de ideea de a fi dictatori. Cu toate acestea, ei pretind ca alţii să muncească susţinut şi pot fi repede iritaţi de oricine pare să nu-şi dedice toate eforturile. Nu trebuie să facă greşeala de a presupune că prietenii şi asociaţii încetinesc cumva ritmul, când, de fapt, respectivii fac tot ce pot mai bine.

Deşi faptul că sunt deschişi şi păstrează impresiile constituie o calitate majoră, uneori pot fi prea iresponsabili. Tocmai prin această deschidere şi simpatie, pot cădea victime ale influenţelor negative şi astfel tendinţele de empatie se pot întoarce uneori chiar împotriva lor.

În plus, manifestă prea frecvent dorinţa de a plăcea altora şi ajung să se compromită. Esenţial pentru dezvoltarea lor personală este să înveţe să nu fie atât de maleabili sau reacţionari şi să-şi păstreze credinţa în faţa dezastrelor.

SFATURI
Rămâneţi fidel cerinţelor dumneavoastră; nu vă lăsaţi atât de uşor convins de alţii. Viaţa emoţională nu este decât una dintre laturile unei fiinţe sănătoase. Concentraţi-vă mai mult asupra puterilor dumneavoastră mentale. Feriţi-vă de tendinţa de a-i compleşi pe oameni.

PUNCTE FORTE
-Receptiv
-Cooperant
-Memorabil

PUNCTE SLABE
– Impresionabil
-Reactiv
-Hiperemotiv. (Text: secretulnumerelor.ro, Foto: answers.com)