20 august – ziua managementului

management

Indivizii născuţi în ziua aceasta sunt convinşi de capacităţile lor de a controla aproape orice situaţie.
Sunt extrem de preocupaţi de interesele grupului din care fac parte şi vor face tot ce le stă în putinţă ca să asigure desfăşurarea armonioasă a proiectelor în care sunt implicaţi. Pentru unele femei, asta poate însemna dedicarea faţă de familie şi valorile căminului, pentru altele – coeziunea organizaţiei lor sociale sau profesionale. Pentru bărbaţi, poate însemna călăuzirea familiei, la membrii căreia le place mai degrabă să se gândească ca la nişte camarazi decât ca la nişte supuşi.

În activitatea profesională, poate fi vorba despre sfaturile pe care le oferă asociaţilor şi prietenilor. Toţi cei născuţi în acestă zi ştiu că o bună cârmuire financiară a corabiei lor poate aduce multe beneficii şi de aceea tind să fie pricepuţi nu numai la câştigarea de bani, ci şi la reuşirea de achiziţii bune şi de investiţii inteligente (mai ales atunci când este vorba despre frumuseţea propriei lor locuinţe, pe care adesea o preţuiesc mai mult decât orice).

Când lucrurile merg prost, au mare încredere în capacitatea lor de a repara sau vindeca. Pentru mulţi, vindecarea poate să însemne orice, de la concilierea unor dispute până la ajutorul real acordat unei persoane iubite pentru a se însănătoşi, folosind mijloace ce se întind de la rugăciuni la artele tradiţionale şi masaje.

În această privinţă este bine să nu exagereze şi să ajungă să creadă că puterile le sunt mai mari decât în realitate, ceea ce poate avea consecinţe periculoase nu numai pentru ei înşişi, ci şi pentru cei apropiaţi.

Dovedesc de obicei o judecată sănătoasă, dar trebuie totodată să evite excesul de încredere în sine sau chiar „orbirea” în privinţa capacităţii de a recunoaşte adevărul unei situaţii date. Întrebarea crucială este dacă sunt capabili să admită că au făcut erori, iar după aceea să-şi corijeze metodele şi punctele de vedere.

Cei care pot să înveţe din propriile lor erori (în general foarte mari) şi să ia totul de la început vor progresa enorm. Cei ce nu pot acest lucru sunt destinaţi să întâlnească dificultăţi repetate, majoritatea cauzate în mod inconştient de ei înşişi, dar vor rămâne la fel de convinşi ca întotdeauna de corectitudinea judecăţii lor.

Într-o bună zi, chiar şi ei vor fi nevoiţi să admită că au trăit o existenţă falsă, o iluzie.

SFATURI
Învăţaţi din propriile dumneavoastră greşeli. Examinaţi rezultatele şi revizuiţi-vă metodele – fie dau rezultate, fie nu. Nu ezitaţi să vă schimbaţi direcţia dacă este necesar. Păziţi-vă ceva mai bine sentimentele şi învăţaţi valoarea răbdării.

PUNCTE FORTE
– Organizat
– Inteligent
– Atent

PUNCTE SLABE
– Hiperîncrezător
– Hiperemotiv
– Pretenţios (Text: secretulnumerelor.ro, Foto: engosoft.net)