2 aprilie – ziua idealistului

idealist

Cei născuţi pe 2 aprilie abordează viaţa într-o manieră extrem de idealistă. Datorită acestei caracteristici, există posibilitatea de a întâmpina greutăţi în atingerea scopului pe care şi-l propun.

Uneori, ei dau dovadă chiar de naivitate în perceperea lumii.

Firea lor copilărească nu se potriveşte prea bine cu dorinţa lor aprinsă de a reuşi să-şi îndeplinească obiectivele. Sunt capabili să-şi folosească la maximum energia considerabilă abia după ce şi-au stabilit scopul în viaţă şi şi-au acceptat limitele, posibil mulţumindu-se cu un standard mai puţin performant. Totuşi, această performanţă este atinsă după o perioadă destul de îndelungată de timp.

Cei născuţi pe 2 aprilie sunt de obicei familişti convinşi, în special bărbaţii. Pentru un bărbat născut pe 2 aprilie casa este castelul lui, locul unde este stăpân. Acest lucru poate crea probleme din când în când, mai ales în cazul în care copiii acestuia nu se mulţumesc cu rolul de subordonaţi.

Nativii zilei de 2 aprilie vorbesc mereu despre idealurile, visele şi viziunile lor. Persoanele din anturajul lor, mai ales cele mai pragmatice, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare pentru a le suporta idealismul.

Persoanele născute pe 2 aprilie pot fi cu mintea într-o altă lume şi ceilalţi reuşesc cu greu să îi înţeleagă. Datorită acurateţii gândirii lor, cei născuţi astăzi nu prea sunt dispuşi să facă compromisuri şi percep lipsa de înţelegere sau de aprobare în anumite chestiuni că pe o trădare.

Adesea agreate de cei din jur, persoanele născute pe 2 aprilie trebuie să fie atente să nu-şi deranjeze prietenii cu ideile lor. Ei trebuie să înveţe să facă compromisuri, lucru ce este total neobişnuit pentru ei. Cel mai adesea văd lumea în alb şi negru şi se înstrăinează cu uşurinţă de cei din jur.

Totuşi, ei vor fi iertaţi cu uşurinţă pentru supărările pe care le provoacă şi pentru dificultatea de a-şi exprima sentimentele tocmai datorită faptului că sunt atât de omenoşi, flexibili, deschişi şi darnici. În plus, ei se dedică cauzei subordonatului sau celui asuprit şi îşi fac uşor prieteni şi admiratori, dar în acelaşi timp creează animozităţi în relaţiile cu şefii.

Cei născuţi pe 2 aprilie sunt adesea tulburaţi de sentimentele celorlalţi, dar de cele mai multe ori nu vor nici în ruptul capului să recunoască acest lucru. Ei pot uita uşor ceea ce gândesc ceilalţi despre ei.

În consecinţă, va trece multă vreme până ce îşi vor da seama că nu toată lumea le apreciază punctele de vedere extreme, oricât de sincere ar fi. Atunci când sunt catalogaţi drept scandalagii, considera părerile celor din jur prea dure.

SFATURI
Străduieşte-te să devii realist. Nu mai trăi într-o lume de vis. Idealismul este admirabil, dar nu plăteşte facturile. Ascultă-i şi pe ceilalţi, chiar dacă ţi se par negativişti. Criticile lor îţi pot fi de folos dacă le iei în considerare.

PUNCTE FORTE
– Cinstit
– Sincer
– Muncitor

PUNCTE SLABE
– Naiv
– Reţinut
– Ignorant (Text: secretulnumerelor.ro, Foto: theodysseyonline.com)