17 ianuarie – ziua categoriei grele

Businesswoman puppeteer

Nativii zilei de 17 ianuarie sunt unii dintre cei mai puternici indivizi ai anului.

Ei se exprimă în mod direct mai ales datorită faptului că au un obiectiv foarte clar, o idee foarte fermă în ceea ce priveşte dorinţele lor de realizare.

Sunt capabili să evalueze efectiv şansele lor de succes bazându-se pe experienţa trecută şi pe dificultăţile pe care le pot întâmpina în acest sens.

Încă din anii tinereţii, nativii zilei de 17 ianuarie învaţă ce anume face o fiinţă umană să fie insensibiliă. Ei ajung să înţeleagă importanţa motivaţiei, faptul că nevoile sunt cele ce îi forţează pe oameni să acţioneze şi adesea determină felul în care vor răspunde la orice situaţie dată. Majoritatea celor născuţi în această zi realizează de timpuriu cine este stăpân pe sine, cine este disciplinat, cine reuşeşte în viaţă.

Nativii mai evoluaţi sunt în permanenţă legătură cu propriile lor porniri şi dorinţe şi sunt capabili să găsească în mod constant forţa de a depăşi provocările vieţii. Nativii mai puţin evoluaţi ai acestei zile se concentrează asupra modului în care pot controla mediul înconjurător, fără să se cunoască pe ei înşişi mai întâi. Ei pot deveni astfel maeştrii manipulării (o mainpulare mascată şi o conducere absolută a celorlalţi).

Fie că se impun din punct de vedere psihic sau nu, nativii zilei de 17 ianuarie afişează o prezenţă impunătoare şi tendinţa de a domina. Deoarece scopul lor este în general bine definit şi deţin un control remarcabil asupra lor înşişi (cel puţin un control exterior), ceilalţi se pot simţi într-o anumită măsură intimidaţi.

Cei născuţi în această zi nu cer permisiunea să se manifeste aşa cum sunt ei de fapt. Ei au tendinţa de a renunţa la toate inhibiţiile ce reţin o persoană obişnuită să-şi exprime talentele şi latura mult mai dinamică a personalităţii. Într-adevăr, persoanele născute pe 17 ianuarie sunt preocupate de realizarea individuală şi sunt de obicei susţinători înfocaţi ai drepturilor omului. Astfel, ei vor fi rareori cei mai buni membri ai echipei şi de cele mai multe ori vor opera mult mai bine pe cont propriu.

Cel mai mare pericol care îi ameninţă pe nativii zilei de 17 ianuarie este faptul că pierd legătură cu sentimentele, preocupările şi filozofia celorlalţi. Deoarece cei născuţi astăzi nu tolerează nici un compromis în planurile lor, ei pot stârni antagonismul în relaţiile cu asociaţii, colaboratorii, chiar prietenii lor.

Ei îi vor trage pe indivizii mai puţin puternici în jos pentru a-şi îngriji rănile şi pentru a aştepta să-şi revină. Astfel, este crucial pentru nativii zilei de 17 ianuarie să se ancoreze cu fermitate într-un context social în timp ce îşi vor întări prieteniile şi legăturile de familie. Mai presus de toate, ei nu trebuie să devină izolaţi sau să îi forţeze pe cei din jurul lor să joace roluri inerte şi nedorite.

SFATURI
Dă-le şi celorlalţi o şansă. Renunţă la controlul exagerat şi te vei putea elibera. Cultiva umilinţă şi păstrează legătura cu timpurile în care trăieşti.

PUNCTE FORTE
– Independent
– Expresiv
– Puternic

PUNCTE SLABE
– Impunător
– Izolat
– Încăpăţânat (Text: secretulnumerelor.ro, Foto: buzzle.com)