17 august – ziua puterii explozive

personalitate-exploziva

Cei născuţi pe 17 august sunt indivizi puternici şi explozivi. Şi ei au înalta tensiune a celor născuţi în ziua precedentă, cu care au multe în comun. Spre deosebire de aceştia, ei sunt preocupaţi cu conducerea spectacolului.
Chemarea lor de a conduce are spijinul unor lucruri pământeşti bine stabilite care le temperează energiile dinamice. Mulţi dintre cei născuţi pe 17 august, bărbaţi sau femei, sunt dominatori şi autoritari în inima lor şi nu se lasa înduplecaţi atunci când sunt provocaţi să încalce vreo regulă, în calitate de părinţi, profesori, cadre militare sau chiar prieteni. Într-adevăr, cei născuţi astăzi intră adesea în bucluc când natura lor autoritară devine prea aspră pentru ceilalţi şi aceştia nu îi mai fac faţă.

În mod paradoxal, nativii zilei de 17 august pot afişa un temperament foarte liniştit, chiar solitar şi o dorinţă puternică de a-şi proteja viaţa personală. Cu excepţia muncii lor sau implicărilor sociale, ei ar prefera să fie lăsaţi în pace.

Deşi sunt destul de extrovertiţi, din când în când este posibil să fie consideraţi chiar “petrecăreţi”. Cei născuţi astăzi sunt înzestraţi cu un anumit rafinament şi un farmec aparte. De asemenea, ei pot fi destul de neplăcuţi atunci când îşi ţin auditoriul la distanţă.

Una din cele mai mari provocări pentru nativii zilei de 17 august este să controleze latura lor argumentativă, împreună cu tendinţa de a fi alternativ ofensivi şi defensivi. Dacă li se permite să domnească liber, astfel de porniri le pot crea dificultăţi acestora.

Nu numai că îşi vor face duşmani, dar chiar îşi vor îndepărta prietenii şi familia. Cei care îi iubesc şi îi înţeleg pe nativii zilei de 17 august vor încerca să se confrunte cu această energie şi sunt întotdeauna gata să ierte cuvinte şi acţiuni explozive. Totuşi, la un moment dat se ajunge la un punct în care cei născuţi astăzi pot întinde coarda mult prea mult.

Din punct de vedere psihologic, mulţi dintre cei născuţi pe 17 august expun un astfel de comportament datorită unor nesiguranţe ascunse şi a unor complexe de inferioritate suprimate. Tipic, ei au experimentat probleme serioase cu unul din părinţi (adesea de acelaşi sex) pe care fie îl urăsc, fie îl adoră. În plus, este posibil ca aceştia să nu se fi străduit prea tare să se cunoască cu adevărat.

Astfel, când se vor lovi de întâmplări nefericite pot deveni frustraţi în loc să înveţe din experienţă. Este posibil ca o consultanță din punct de vedere psihologic să îi poate ajuta pe cei născuţi astăzi să se înţeleagă mai bine pe ei înşişi.

Datorită naturii lor profunde şi problemelor lor sofisticate, aceşti oameni versatili au foarte multe de oferit în diverse domenii, în cazul în care reuşesc să-şi stăpânească energiile. Deşi nativii zilei de 17 august acţionează destul de rar cu intenţii malefice, ei pot fi conduşi de forțe acunse ce nu pot fi controlate.

Diverse forme de disciplină mentală îi pot ajuta să se descurce cu aceste energii “furtunoase”. De exemplu, ei trebuie să înveţe să monitorizeze semnele de avertizare timpurii şi să calmeze vânturile ce apar înainte de declasarea furtunii.

SFATURI
Moderează-ţi intensitatea când este cazul. Rezervă-ţi ceva timp pentru a-ţi examina motivaţiile. Încearcă să te cunoşti mai bine. Observă-te în viaţa de zi cu zi şi învaţă să recunoşti semnalele de avertizare timpurii ale temperamentului distructiv. Încearcă să iei lucrurile mai uşor.

PUNCTE FORTE
– Înţelegător
– Puternic
– Normal

PUNCTE SLABE
– Furtunos
– Antagonist
– Distant (Text: secretulnumerelor.ro, Foto: psychcentralblogs.com)