16 aprilie – ziua comediei cosmice

fericire-zambet

Pentru nativii zilei de 16 aprilie, râsul este ceva natural. Ei reuşesc să-i molipsească şi pe ceilalţi cu buna lor dispoziţie. În general, pentru orice mare practicant al artei comediei, este foarte importantă cunoaşterea tragediei, sau cel puţin a stării de melancolie.
Aceşti oameni sunt, cu siguranţă, în cunoştinţă de cauză. Ştiu cum să folosească râsul şi umorul ca pe o modalitate de evadare din situaţii incomode sau chiar dureroase. Nativii ştiu că râsul şi lacrimile sunt rude apropiate şi astfel sunt capabili să înţeleagă mai bine şi să se adapteze la condiţia umană.

În anumite situaţii, cei născuţi pe 16 aprilie pot fi foarte înţelepţi. Totuşi, în alte situaţii aceştia pot fi orbiţi de aparenţe. Ei acceptă, înţeleg şi sunt generoşi atunci când cineva greşeşte. Pe de altă parte, există situaţii în care le permit celorlalţi să profite de ei.
Există şi situaţii în care datorită zelului lor excesiv de a face lucrurile bine uită de efectele acţiunilor lor îngăduitoare. Acest lucru însă se întâmplă nu numai în cazul celor pe care îi ajută, ci şi în cazul întregii comunităţi. Adesea sunt absorbiţi de cel mai mic detaliu legat de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Astfel, ei vor suporta consecinţele unor erori de proporţii din punct de vedere al judecăţii. Aceste erori apar de cele mai multe ori în sfera financiară.

Persoanele născute pe 16 aprilie sunt conştiente de visele şi aspiraţiile celorlalţi. Uneori, însă, ei par să trăiască pe o altă planetă. Nici visele lor nu sunt atât de uşor de înfăptuit. Cei născuţi pe 16 aprilie au talentul de a transpune visele în realitate.

Sunt persoane active care fac lucrurile să prindă viaţă. Dacă nu ar fi existat acest aspect al personalităţii lor, probabil că cei din jur nu i-ar fi luat niciodată în serios. În condiţiile date, energia pe care o depun pentru a materializa respectivele proiecte este remarcabilă.

Nativii zilei de 16 aprilie sunt în general loiali prietenilor şi familiei. Totuşi, dacă se pune problema să aleagă între propriile fantezii şi dorinţele soţiei sau soţului, nativii acestei zile nu vor ezita să-şi îndeplinească în primul rând viziunile. Acest lucru îl poate dezamăgi pe partenerul de viaţă. Situaţia este asemănătoare cu cea în care nativii sunt pe cale să finalizeze un obiectiv major, dar nu întotdeauna împărtăşesc succesul cu ceilalţi.

Acest „Rege al Comediei” pe care ei îl urmează, această voce interioară, îi va menţine în temă cu adevărata semnificaţie a vieţii. Lucrurile sunt prezentate într-o lumină extrem de filozofică, deoarece aşa le percep nativii. Totuşi, dacă o persoană născută pe 16 aprilie trece graniţa psihologicului, ascultând „voci”, ea va ieşi din sfera realului.

Nativii acestei zile iau în considerare nu numai propriile lor „voci”, dar şi pe ale celorlalţi. Luând în serios nemulţumirea semenilor, ei percep profunzimea disconfortului creat acestora. Acest lucru reprezintă o latură importantă a dezvoltării nativului zilei de 16 aprilie.
Uneori, fiind preocupaţi excesiv de idealismul lor, ei uită de nevoile celorlalţi şi pot deveni destul de insensibili. Totuşi, într-o analiză finală, vom descoperi că nu sunt mulţi aceia care îi condamnă sau le poartă pică. Ei sunt atât de uşor iertaţi de ceilalţi pentru că ei înşişi se iartă foarte uşor. Cea mai importantă lecţie pe care nativii o dau celorlalţi este să nu fie critici şi să accepte dificultăţile vieţii cu demnitate.

SFATURI
Ţine minte care îţi sunt prietenii. Nu-ţi neglija familia. Încearcă să-ţi stabilizezi sentimentele. Lăsă în urma trecutul şi priveşte către viitor. Fii atent la cei care pot profita de bunătatea ta.

PUNCTE FORTE
– Amuzant
– Generos
– Binevoitor

PUNCTE SLABE
– Rupt de realitate
– Iresponsabil
– Îngăduitor (Text: secretulnumerelor.ro, Foto: psychologies.co.uk)