13 aprilie – ziua iconoclastului

muncitor

Persoanele născute pe 13 aprilie tind să-şi rezolve conflictele cu cei din jur prin muncă. Indivizi excepţionali, cei născuţi în această zi vor căuta noi motivaţii în încercarea de a-şi găsi un loc în societate. Şansele de a se integra sunt, însă, întâmplătoare.
Chiar şi cei ce activează în domeniul public manifestă dorinţa de a rescrie regulile după placul lor. Persoanele născute pe 13 aprilie se exprimă convingător. Aceşti oameni sunt capabili să lucreze singuri şi fără a fi apreciaţi perioade lungi de timp. Cei care, în final, au succes încearcă să-i facă pe cei din jur să aprecieze valoarea modului lor radical de a aborda lucrurile. Nativii vor încerca să le impună şi celorlalţi modul lor de a gândi. Dacă nu reuşesc să aibă succes, vor suferi de complexe de respingere şi inferioritate.

De cele mai multe ori, însă, îşi vor continua drumul ales indiferent de părerea celorlalţi. Nativii mai puţin evoluaţi vor încerca uneori să renege înclinaţia lor naturală spre activităţile individuale şi inovatoare. Ei vor încerca să-şi reprime pornirile sau vor alege o poziţie socială influentă.
Cei născuţi pe 13 aprilie sunt foarte hotărâţi. Ei au metode neconvenţionale de a acţiona. Acestea sunt folosite pe deplin, indiferent dacă cei din jur le aprobă sau nu. Membrii familiei şi prietenii îi vor dezaproba cu tărie atunci când cred că au un comportament bizar şi excentric. În această situaţie, nativii zilei au două modalităţi de a reacţiona. Se pot interioriza din cauza dezaprobării celorlalţi sau se pot lupta pentru acceptarea şi recunoaşterea pe care consideră că o merită.

Cei ce suferă de boli cronice vor activa în domenii ce au legătură cu această boală. Ei vor fi deseori întâlniţi în calitate de medici, asistenţi medicali, consilieri psihologici sau sociali. Cei ce se încadrează în cel de-al doilea tipar nu vor renunţa până nu vor reuşi să-şi impună voinţa.

Nativii zilei sunt posesorii unor personalităţi şi obiceiuri ciudate. De cele mai multe ori ei îşi vor ţine viaţa privată departe de curiozitatea lumii. În cazuri rare, această nevoie de izolare poate atinge proporţii patologice. În mod curios, ei vor dori să aibe unul sau câţiva tovarăşi care să le împărtăşească stilul de viaţă domestic.

În acelaşi timp, ei vor respecta legile stricte ale intimităţii. Din cauza stilului lor de viaţă ciudat, în mediul social vor circula zvonuri pe seama lor. Acestea sunt de multe ori adevărate. Fiind foarte sensibili la părerile celorlalţi, nativii acestei zile vor suferi mult de pe urma acestor zvonuri. După cum am spus, sunt indivizi foarte retraşi şi de aceea trăirile lor interioare tind să fie amplificate.
Persoanele născute pe 13 aprilie au gusturi ciudate. Ei au înclinaţie spre artă, spre domeniile şi formele de distracţie mai puţin convenţionale. În cazul în care nu sunt artişti, sunt colecţionari de artă sau de antichităţi. Au un fler anume de a descoperi lucruri aparent obişnuite (de la capace de sticlă la vechi clanţe de alamă) care mai târziu vor avea o mare valoare. Deşi în general sunt idealişti, nativii pot deveni realişti atunci când doresc să obţină succese din punct de vedere financiar.

SFATURI
Încearcă să fii mai social, nu te interioriza. Priveşte lumea şi prin prisma celorlalţi. Fii darnic şi învaţă să accepţi şi tu generozitatea. Uneori mândria îţi va pune piedici în calea reuşitei.

PUNCTE FORTE
– Ambiţios
– Deschizător de drumuri
– Sincer

PUNCTE SLABE
– Neînţeles
– Înstrăinat
– Respins (Text: secretulnumerelor.ro, Foto: adigaskell.org)