1 Iunie: intrare gratuită la Târgul Naţional de Jucării

targ-jucarii-Sibiu

Copii şi tinerii până la 18 ani beneficiază miercuri de intrare gratuită în toate muzeele din Complexul Naţional Muzeal ASTRA, inclusiv în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, unde va avea loc până pe 5 iunie cea de a IX-a ediţie a Târgului Naţional de Jucării, potrivit organizatorilor.

Târgul va avea loc zona Etno Tehno Parc, între 1 şi 5 iunie, între orele 10.00 şi 18.00. La atelierele interactive pentru copii nu vor lipsi cele de confecţionat păpuşi, morişti, atelierele de croşetat, ţesut, pictură etc.

Din 3 iunie vor sosi la Târgul Naţional de Jucării 20 de meşteri populari. Aceştia vor confecţiona aici jucării tradiţionale din lemn şi din lut, dar şi îmbrăcăminte. Sâmbătă şi duminică (4-5 iunie) grupul Veteres Milites pune în scenă la Muzeul ASTRA ateliere de monetărie şi de scriere antică. La fel ca în Noaptea Muzeelor, membri acestei asociaţii vor veni costumaţi în daci şi romani.

Programul evenimentului va fi completat cu o piesă de teatru şi un spectacol de magie.

La ediţia de anul trecut, Târgul Naţional de Jucării a strâns 10.357 de vizitatori, semn că activităţile pregătite de Muzeul ASTRA pentru acest eveniment au fost şi sunt pe placul celor mici şi mari. Anul acesta vom puncta la capitolul interactivitate printr-o serie de acţiuni sugestive. Vrem să menţinem şi să promovăm ideea de muzeu dinamic, adică un loc unde un copil şi un adult pot să înveţe lucruri noi şi utile’, a declarat Raluca Andrei, pedagog muzeal. (Text: Agerpres, Foto:  sibiu-turism.ro)