1.384 de femei… şi bărbaţi s-au rujat simultan

record-mondial-rujat

Cele mai multe persoane care au folosit rujul, în cadrul unui singur eveniment, au fost în număr de 1.384. Recordul, recunoscut oficial de Guinness Book, a avut loc în România, în ziua de 8 martie 2014.

Evenimentul, denumit „Cele mai multe femei care se rujează simultan”, a fost organizat într-un mall din Cluj-Napoca, de o companie internaţională de cosmetice. A fost prima manifestare oficială Guinness organizată în Cluj.

Conform reprezentantului Guinness World Records, venit special de la Londra, „la Cluj-Napoca s-a doborât recordul mondial pentru cele mai multe persoane care se rujează simultan timp de un minut. Au fost un număr de 1.424 de participanţi, dar câţiva au fost descalificaţi, astfel încât recordul omologat de Guinness World Records a fost pentru 1.384 de femei şi bărbaţi”.

Femeile, care au participat la show-ul organizat pentru ziua de 8 martie, au primit fiecare, la intrarea în ringul special amenajat pentru concurs, câte un ruj şi o mică oglindă.

Concursul a presupus ca participantele sau, după caz, participanţii să folosească rujul pentru a-şi colora buzele timp de 60 de secunde. Precedentul record similar fusese stabilit în centrul comercial Tamanaco din Caracas, Venezuela, pe 19 august 2012. La acel eveniment au participat 1.002 persoane.(Text: Agerpres, Foto: clujazi.ro, Video: Cluj azi/youtube.com)