Zodia VĂRSĂTOR (20 ianuarie – 18 februarie)

Varsator

Zodia Vărsător, Aquarius în limba latină, pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii, reprezintă a 11-a zodie. 

Dominată de planetele Saturn și Uranus este o zodie de aer. Este simbolul prieteniei și al fraternități, întotdeauna nativii fiind dispuși să dea o mână de ajutor. Cei născuți în această zodie se află sub semnul geniului. Constalația Vărsătorului conferă nativilor aptitudini pentru artă.

Vărsătorul are calitatea de a ști cum să-și apropie semenii și de a-i transforma în buni prieteni. Îi place să fie adulat și reușește prin simplitate, bucurându-se de o dotare nativă în acest sens. În relațiile de prietenie poate devenii obositor și sufocant, întrucât are tendința de a cere mult prea mult. În același timp, este o persoană extrem de intuitivă, simte apropierea unui pericol și are o antipatie instinctivă pentru cei care i-ar putea face rău, pe care o exprimă ferm și direct. Acest spirit de autoapărare și conservare îi influențează puternic caracterul. Nativul Vărsător este fermecător, cu o fire originală, un gânditor excelent permanent în căutare de nou. Planeta Uranus, care îl patronează, îi conferă vioiciune și originalitate.

Cei născuți în Vărsător se caracterizează prin independență și nu suportă nici un fel de îngrădire. Deși individualiști și nonconformiști le place societatea, în care strălucesc. Timiditatea și implicarea emoțională sunt pregnante. Morala lor este rigidă, puritană, iar vederile lor pot fi foarte înguste.

Piatra mistică – ametistul, granit
Metal – bronz, uraniu, argint
Ziua norocoasă – miercuri, sâmbătă
Numerele norocoase – 4, 8 şi 7
Culori norocoase – tentele pastelate de albastru și gri
Simțul cel mai dezvoltat – mirosul
Anotimpul caracteristic – primăvara

Bărbatul Vărsător este nobil, original și de aceea adesea de neînțeles. Este simbolul fraternității, a cunoașterii lumii, a extinderii perspectivelor. Are principii puternice și un dezvoltat simț al altruismului, este un intelectual din fire și un neconvențional prin definiție, căutând o permanentă legătură cu lumea. Se implică emoțional în munca sa, este exigent cu el dar și cu cei din jurul său. Poate fi un lider și un organizator excelent. Idealist, poate apărea de multe ori ca o fire boemă, neorganizată. De asemenea, aparențele îl arată ca pe un individ blând, calm chiar, aceasta nefiind însă decât o mască pentru impetuozitatea și tăria hotărârilor sale.

Dragostea are un rol foarte important în viața unui Vărsător. Sensibilitatea în dragoste și romantismul cu care își învăluie orice poveste de dragoste sunt absolut fascinante. Când iubește bărbatul Vărsător este devotat, înțelegător și afectuos. Este atât de sensibil și de gelos încât orice mică neatenție din partea partenerului îl poate răni enorm. Sentimentele sunt sincere și profunde, și uneori își poate sufoca partenera cu atâta dragoste dar mai ales cu gelozia. Pentru el iubirea este cea care îi stimulează în viață orice activitate, iar firea lui caldă și pasională are nevoie întotdeauna de afecțiune, fiind incapabil să trăiască singur, potrivit site-ului zodii.ro. Are disponibilitatea nativă de a deveni violent și agresiv în împrejurări nefavorabile, atunci tenacitatea îl face un adversar de temut.

Femeia Vărsător imprevizibilă, inteligentă, plină de idei este femeia visurilor tuturor bărbaților. Este definită de îndemânare și simte permanent nevoia de a face ceva util și pe măsura aptitudinilor pe care le are. Este plină de farmec, mereu în avangardă, gata să conducă o revoluție pentru binele omenirii. Drăguță, amabilă și miloasă, extrem de prietenoasă și, în același timp, extrem de independentă. Este o abilitate unică a femeilor Vărsător să fie amuzante, chiar fără să încerce prea tare. Știe să se distreze și este mai atrasă de compania bărbaților decât de cea a femeilor. Este foarte credincioasă și loială ceea ce o face să fie un prieten bun și o parteneră de viață ideală. Își crește foarte bine copiii, acordându-le o mare libertate, înțelegere și blândețe.

Copiii născuți în Vărsător sunt liniștiți și dificili în același timp. Au o personalitate puternică și deosebită. Sunt vorbăreți, foarte inteligenți, chiar strălucitori. Le place compania celorlalți, contrar aparențelor. Se vor strădui permanent să-i învețe și pe ceilalți tot ceea ce știu, chiar dacă aceștia percep lucrurile în mod diferit. Deși este sociabil, copilul Vărsător are nevoie și de intimitate, care trebuie respectată, după cum se menționează pe site-ul copilul.ro. Este un copil vesel și fascinant. Uneori par enigmatici, interiorizați, chiar excentrici. Iubesc natura, animalele și adoră jucăriile mecanice. Își doresc să ajungă exploratori pe tărâmuri necunoscute, arheologi, astrologi, de regulă în domenii de avangardă. Vărsătorii tind să fie neatenți și asta poate duce la accidente.

Alimente benefice: fructe, ceaiuri din frunze și fructe, carne de pasăre, carne din zona membrelor inferioare ale unor animale, crudități. Are nevoie de o dietă bogată în apă, legume, verdeață și fructe. Îi sunt prielnice plimbările lungi în spații deschise. Iubitor de apă, adoră marea.

Compatibilitate cu alte zodii

Excelentă (100%) – Vărsător, Gemeni, Balanță
Bună (80%) – Berbec, Săgetător
Delicată, riscantă (60%) – Taur, Scorpion
Dificilă, dar interesantă (50%) – Leu
Dificilă, cu datorii karmice (20%) – Fecioară, Rac
Nerecomandabil (10%) – Pești, Capricorn

Personalități de la noi născute în zodia Vărsător: istoricul Gheorghe I. Brătianu, scriitorul Petru Creția, actrița Dorina Chiriac, scriitoarea Dora D’Istria (pseudonimul literar al Elenei Ghica), scriitorul Mircea Streinul, compozitoarea și profesoara de canto Camelia Dăscălescu, actorul Grigore Vasiliu Birlic, criticul literar și prozatorul Silviu Angelescu, scriitorul Ion Luca Caragiale, actorul Florin Piersic, actorul Victor Rebengiuc, actorul Ștefan Iordache, sportivul Mihai Leu, fostul internațional Gheorghe Hagi.

Personalități de pe tot mapamondul născute în zodia Vărsător: designer-ul francez Christian Dior, actorul american Telly Savalas (Aristotelis Savalas), actorul englez Benny Hill, tenorul spaniol Placido Domingo, actrița americană Karina Lombard, filosoful și eseistul englez Francis Bacon, poetul englez Lord George Gordon Byron, actorul american John Belushi, actrița germană Nastassia Kinski, pictorul italian Giovanni Lanfranco, regele Ludovic al XV-lea, președintele american Ronald Reagan, regina Beatrix a Olandei, prințesa Caroline de Monaco, președintele rus Boris Elțîn, compozitorul german W.A. Mozart, scriitoarea engleză Virginia Woolf, muzicianul englez Phil Collins, cântăreața și actrița columbiană Shakira, actrița și regizoarea americană Jennifer Aniston. .(Text: Agerpres, Foto: enciclopediainterzisa.blogspot.com)