Ziua internaţională a astrologiei

Ziua-astrologieiÎn 2015, pe 20 martie, este marcată Ziua internaţională a astrologiei. Ziua e marcată de astrologi, dar şi de iubitorii astrologiei de pretutindeni prin diverse manifestări. Astrologii şi cei pasionaţi de astrologie se reunesc pentru a-şi împărtăşi cunoştinţele.

Dezvoltarea tehnologiei a permis, de asemenea, acestora să se întâlnească în spaţiul cibernetic organizând conferinţe digitale, la care pot participa persoane pasionate de domeniu din orice colţ al lumii.

Conform statisticilor, astăzi astrologia se bucură de o mare popularitate. Indiferent de profesie sau de vârstă, tot mai multe persoane sunt pasionate de astrologie. The Association for Astrological Networking (AFAN) a iniţiat această zi în 1993, pentru a atrage atenţia mass-media asupra aspectelor pozitive ale astrologiei şi pentru a aduna fonduri pentru grupările care fac parte din AFAN.

Membrii asociaţiei au militat, cu mult timp înainte, pentru a marca această zi la începutul anului astrologic. Ziua internaţională a astrologiei este celebrată în preajma echinocţiului de primăvară (19-22 martie) pentru a coincide cu începutul anului astrologic, atunci când Soarele intră în semnul tropical din Berbec.

Ea studiază legăturile dintre evenimentele petrecute pe Pământ şi poziţia şi mişcarea planetelor. Ţările care au dezvoltat astrologia au fost în special cele orientale (China, India), însă fiecare civilizaţie a dezvoltat un stil anume de astrologie. Fiecare are interpretări diferite ale astrelor care au rezultate similare în toate celelalte stiluri. Astrologia a fost definită de-a lungul timpului în felurite moduri. Se spune despre ea că este cea mai veche ştiinţă cunoscută.

Comunităţile ştiinţifice consideră astrologia o pseudoştiinţă sau o superstiţie. În ciuda diferenţelor de opinii, majoritatea astrologilor sunt de acord că poziţionările corpurilor cereşti se pot folosi pentru interpretarea evenimentelor trecute şi prezente, precum şi la predicţii privind viitorul. (Text: Agerpres, Foto:kepler.edu)