Zborul Îngerului marcheză începutul Carnavalului de la Veneţia

 width=

Purtând măşti şi costume de epocă, zeci de mii de persoane s-au înghesuit duminică, 19 februarie, în Piaţa San Marco din Veneţia pentru a asista la tradiţionalul „Zbor al îngerului”, care marchează începerea festivităţilor Carnavalului desfăşurat în perioada 18 – 28 februarie, relatează AFP.

Acţiunea care anunţă în mod tradiţional începutul Carnavalului de la Veneţia este „Zborul îngerului” lansat din turnul clopotniţei Bazilicii San Marco, o tradiţie foarte veche ce adună o mulţime impresionantă de oameni în Piaţa San Marco.

 width=

Claudia Marchiori, care a întruchipat personajul îngerului, s-a lansat din clopotniţă legată de o sfoară suspendată la 80 de metri înălţime de unde a planat deasupra mulţimii, dând startul unuia dintre cele mai celebre Carnavaluri din lume.

Îmbrăcată cu o rochie purpurie şi cu aripile de culoare aurie, cea aleasă anul acesta pentru a întruchipa personajul îngerului a împrăştiat asupra mulţimii paiete şi confetti în timpul zborului care s-a făcut pe ritmurile piesei Wicked Game.

 width=

Marele start al Carnavalului de la Veneţia a fost dat la 11 februarie, cu un grandios spectacol acvatic muzical.

Carnavalul, care se va încheia la 28 februarie, a fost înfiinţat în 1162, a doua zi după o victorie militară. Căzut în desuetudine de-a lungul anilor, gloria sa a fost restabilită de municipalitate în 1980. Măştile conferă unicitate carnavalului, în acelaşi fel în care gondolele conferă aerul de poveste Veneţiei.

 width=

Măştile reprezentând personaje din commedia dell’arte sau măştile sinistre, măştile colorate şi strălucitoare, costumele de epocă, muzica viorilor, sălile de bal şi focurile de artificii fac din acest eveniment unul cu totul aparte. (Text: Agerpres, Foto: EPA, Reuters)