Vin ploi, ninsori şi intensificări ale vântului

0
18

Rainy Umbrella

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit, vineri, 7 octombrie, informarea de ploi, ninsori şi vijelii, până în după-amiaza zilei de sâmbătă, la nivelul întregii ţări.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 7 octombrie, ora 18:00 – 8 octombrie, ora 15:00, aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri/mp.

În a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă şi în primele ore ale zilei de sâmbătă, îndeosebi în judeţele Brăila, Tulcea, Galaţi şi Vaslui, se vor cumula izolat peste 40- 50 litri/metrul pătrat.

De asemenea, în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul se va intensifica în regiunile sud-estice şi la munte, unde viteza la rafală va depăşi local şi temporar 55-60 kilometri/oră.

ANM precizează că vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, în special în dimineţile următoare când, local, se va produce brumă cu precădere în nordul şi în centrul ţării şi în zonele deluroase din restul teritoriului. (Text: Agerpres, Foto: utter.bewakoof.com )

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.