Uimitor de coloraţii Munţi Hornocal

Hornocal1

Valea montană Quebrada de Humahuaca, din provincia Jujuy, aflată în nord-vestul Argentinei, este locul unei fascinante geologii.

Hornocal2

Dealul celor Şapte Culori şi Paleta Pictorului din Maimará sunt renumite, dar cei mai mulţi vizitatori pleacă fără cunoască munţii Hornocal sau „Serranias del Hornocal”.

Hornocal3

Hornocal4

Situat la doar 25 km de Humahuaca, de-a lungul unui drum neasfaltat, acest lanţ muntos este, cu siguranţă unul care trebuie văzut de oricine vizitează Argentina, însă, în mod destul de şocant, acest loc este lăsat deoparte de aproape toate circuitele turistice, din care cauză Serranias del Hornocal rămâne necunoscut pentru majoritatea călătorilor pe drumul care duce la Humahuaca.

Hornocal6

Hornocal5

Culorile incredibile şi formaţiunile de V inversat văzute aici fac parte din formaţiunile de calcar numit Yacoraite, care se îndind din Peru până la Salta, prin Bolivia şi Quebrada de Humahuaca.

Hornocal8

7

Drumul care duce la acest loc, situat la o altitudine de peste 4.300 de metri, este inaccesibil cu autobuzul, dar se poate ajunge uşor cu o maşină obişnuită sau cu un automobil 4×4.

Hornocal9

În ciuda avertismentelor că ruta este inaccesibilă şi a celor referitoare la riscurile implicate, cei care au parcurs-o au descoperit că este, de fapt, un traseu destul de uşor.(Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: localidades.cfi.org.ar, flickr.com, panoramio.com)