Top 25 cele mai frumoase plaje

baia-do-sancho

Turiştii aflaţi în căutarea celui mai fin nisip din lume ar trebui să ajungă în acest an la plaja Baia do Sancho, din arhipelagul brazilian Fernando de Noronha, votată de către utilizatorii TripAdvisor cea mai frumoasă plajă din lume.

Site-ul a realizat şi publicat recent un top al celor mai spectaculoase 25 de plaje pentru 2015, dintre care doar trei sunt în Europa.

1. Baia do Sancho, arhipelagul Fernando de Noronha, Brazilia

„Avansând pe o potecă mică, nici nu îţi imaginezi ce te aşteaptă. Priveliştea cerească pare un miraj”, comenta entuziasmat un vizitator al site-ului TripAdvisor. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

2. Grace Bay (Insulele Turks şi Caicos, teritoriu britanic de peste mări)

grace-bay

Pe locul al doilea în topul preferinţelor utilizatorilor se află plaja Grace Bay, din insulele Turks şi Caicos, un teritoriu britanic de peste mări din Marea Caraibelor, la sud-est de Bahamas.

Plaja beneficiază de o apă incredibil de limpede şi de curată – cu sute sute de nuanţe de albastru şi de verde – şi de un nisip asemănător zahărului alb. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

3. Rabbit Beach, Lampedusa, Italia

rabbit-beach

Această plajă cu nume ciudat (Rabbit – iepure) este cunoscută pentru nisipul său auriu, apa extrem de clară şi posibilitatea de a face snorkeling, datorită numărului mare de peşti. Cea mai bună perioadă de vizitare: mai – septembrie.

4. Playa Paraiso Beach, Cayo Largo, Caraibe (Cuba)

playa-paraiso-beach

O plajă potrivită pentru cuplurile romantice, care se pot delecta cu o frumoasă plimbare pe ţărm la apus. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

5. Playa de Ses Illetes, Formentera, Insulele Baleare, Spania

yachten-im-hintergrund

Turiştii se pot bucura de nisipul fin, de priveliştea spectaculoasă cu iahturi şi o mare aparent fără sfârşit – la orizontul căreia se poate vedea insula Ibiza – dar şi de standurile fancy de unde îşi pot face cumpărăturile. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

6. Anse Lazio, Insula Praslin, Seychelles

anse-lazio

Este locul unde Ducele şi Ducesa de Cambridge şi-au petrecut luna de miere. Şi este uşor de înţeles de ce: plajele de aici sunt considerate perfecte. La Anse Lazio apa este de albastrul cel mai pur. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

7. White Sand Beach, Boracay, Filipine

white-beach

Apa este calmă şi caldă, iar atmosfera extrem de relaxantă. „Probabil cea mai frumoasă plajă din Asia”, comenta un turist entuziasmat pe cunoscutul site specializat în călătorii.Cea mai bună perioadă pentru a vizita plaja: decembrie-mai

8. Flamenco Beach, Culebra, Caraibe (Puerto Rico)

flamenco-beach-playa

O plajă superbă, unde se poate practica surfingul. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

9. Whitehaven Beach, Whitsunday Island, Australia

whitehaven-beach

O plajă sălbatică, unde nu se găsesc nici magazine, nici restaurante, ci doar simpla frumuseţe a naturii, la cotele cele mai înalte. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

10. Elafonissi Beach, Elafonissi, Grecia

elafonissi-beach

Turiştii se pot bucura de marea calmă, de culoare albastru deschis, şi de nisipul roz. „Paradisiac”, comentează un utilizator TripAdvisor. Cea mai bună perioadă de vizitare: mai-octombrie

11. Camp’s Bay Beach, Camps Bay, Africa de Sud

camps-bay

O plajă pur şi simplu „uluitoare”, înconjurată de munţi, cel mai bine de vizitat în timpul iernii din Europa.

12. Radhanagar Beach, Insula Havelock, India

radhanagar-beach

Plaja, cu un nisip alb incredibil de fin, este situată într-un peisaj muntos, chiar la marginea junglei. Cea mai bună perioadă de vizitare: noiembrie-aprilie.

13. Woolacombe Beach, Marea Britanie

on-coastal-walk

„Trei mile de paradis. Pe vreme rea, plaja este frumoasă, iar pe vreme bună, este pur şi simplu o plăcere”, explica entuziast un turist. Cea mai bună perioadă de vizitare: iulie – septembrie.

14. Siesta Key Public Beach, Siesta Key, Statele Unite

siesta-key-beach

Sălbatică, aparent fără sfârşit, plaja este considerată visul oricărui fotograf. Un loc care te convinge să revii. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

15. West Bay Beach, West Bay, Honduras

west-bay-beach

O plajă cunoscută pentru reciful său de corali. Perioada optimă de vizitare: februarie-august.

16. Cayo de Agua, Parcul Naţional Los Roques, Venezuela

cayo-de-agua

Un loc pur şi simplu fantastic, unde turiştii pot înota în apa extrem de clară, de culoare albastru deschis. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

17. Playa Manuel Antonio, Parcul Naţional Manuel Antonio, Costa Rica

playa-manuel-antonio

Un drum îngust conduce către această plajă spectaculoasă, unde turiştii pot admira giumbuşlucurile maimuţelor din copaci. Cea mai bună perioadă de vizitare: decembrie-mai.

18. Nai Harn Beach, Rawai, Thailanda

nai-harn-beach

Nisipul alb, apa limpede, ca de cristal şi vremea frumoasă fac din această plajă o destinaţie sublimă.Cea mai bună perioadă de vizitare: tot parcursul anului.

19. Sharm El Luli, Marsa Alam, Egipt

sharm-el-luli

O plajă frumoasă, sălbatică, cu un acvariu tropical sub apă. Perioadă recomandată de vizitare: mai-octombrie.

20. Iztuzu Beach, Dalyan, Turcia

iztuzu-beach

Această plajă lungă, cu nisip auriu, înconjurată de dealuri acoperite de pini este un loc popular pentru turişti dar şi pentru ţestoasele care vin aici pentru a-şi lăsa ouăle. Cea mai bună perioada de vizitare: aprilie – octombrie.

21. Playa Paraiso, Tulum, Mexic

playa-paraiso

O plajă extrem de relaxantă, unde se poate înota, dormi sau citi o carte. Cea mai bună perioada de vizitare: tot timpul anului.

22. Diani Beach, Diani Beach, Kenya

diani-beach

O plajă sălbatică, cu palmieri, unde turiştii se pot bucura de o plimbare cu cămilele. Cea mai bună perioadă de vizitare: decembrie-martie.

23. Palm – Eagle Beach, Caraibe (Aruba)

eagle-beach

Apă senzaţională, de culoare albastru intens. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

24. Ngapali Beach, Myanmar

ngapali1

Una dintre cele mai bune plaje din Asia, care aşteaptă turiştii în perioada noiembrie-martie.

25. Maunganui Beach, Mount Maunganui, Noua Zeelandă

maunganui-beach

O plajă frumoasă, cu nisip auriu şi ape sigure pentru surfing şi înot. În plus, turiştii pot strânge scoici. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului. (Text: Agerpres, Foto: tripadvisor.com)