The Chemical Brothers au încheiat Summer Well cu un show electric

The Chemical Brothers-02

Britanicii de la The Chemical Brothers au încheiat duminică seara, 14 august, cea de-a şasea ediţie a festivalului „vacanţă” Summer Well, organizat la Domeniul Ştirbey, cu un show electric, cu jocuri de lumini şi grafică.

Thomas Owen Mostyn Rowlands şi Edmund John Simons (Chemical Tom şi Chemical Ed) au urcat pe scenă fix la ora programată — 23,30. Publicul i-a primit cu aplauze, iar prima piesă a fost cunoscuta „Hey boy, Hey girl”.

Timp de o oră şi jumătate cei doi britanici, pionieri ai muzicii electronice big beat, alături de formaţii ca The Prodigy, Fatboy Slim, The Crystal Method, au electrizat cele câteva mii de oameni cu piese ca „Star guitar”, „Go”, „Galvanize”, „Brothers gonna work it out”, pe fondul jocului de lumini şi al graficii care a rulat pe scenă îmbinând imagini cu diverse siluete de oameni şi animale, vitralii şi roboţi.

The Chemical Brothers şi-au încheiat show-ul cu „Block rockin’ beats”, după care au aplaudat publicul şi s-au retras.

Formată în anul 1989, formaţia de muzică electronică are la activ cinci albume care au ajuns pe locul întâi în Marea Britanie, iar 13 single-uri de-ale lor au intrat în top 20, dintre care două au ajuns pe prima poziţie. Duo-ul a câştigat numeroase premii în carieră, între care premiul Grammy de două ori pentru cel mai bun album de muzică dance/electronică, iar în anul 2000 a câştigat Brit Award pentru „Cea mai bună formaţie dance”.

Cei care au încălzit atmosfera pentru The Chemical Brothers au fost britanicii de la Years&Years, aflaţi pentru prima oară în România.

La prima melodie, solistul trupei, Olly Alexander, a purtat pe cap un clop pe care l-a primit de la un fan. „Este o pălărioară simpatică”, a mărturisit el.

The Chemical Brothers-01

Set-listul Years&Years a inclus piese ca „See me now”, „Take shelter”, „Desire”, „King” — cel mai mare hit al britanicilor.

„Este cel mai bun festival la care am cântat. (…) Sunteţi fabuloşi”, le-a spus Olly Alexander celor din public, iar la finalul concertului el a îngenunchiat pe scenă.

Cea de-a doua zi a Summer Well a fost deschisă de britanicii de la Haelos, cu un fragment dintr-un discurs al lui Martin Luther King.

În set list-ul britanicilor s-au numărat piese ca „Separate lives” şi „Dust”.

În timpul concertului ei au transmis şi un mesaj cu privire la referendumul referitor la ieşirea Marii Britanii din UE.

„Vrem să fim parte a UE. (…) Suntem toţi o mare familie”, a spus solistul trupei, Arthur Delaney.

Pe scena Summer Well au urmat cei de la Blossoms şi Milky Chance, care au adus publicului timp de două ore muzică indie pop, respectiv folk cu influenţe reggae şi electronice.

În prima zi a Summer Well au concertat cei de a Hurts şi alte patru trupe venite pentru prima oară în România—The Neighbourhood, Crystal Fighters, Borns şi Sundara Karma.

Summer Well a reunit, timp de două zile, sâmbătă şi duminică, mii de fani ai muzicii, în cadrul unui eveniment cu aer de picnic muzical, unde tinerii sau familii cu copii au putut să se plimbe, să participe la activităţi inedite şi să vadă trupele preferate. În cele două zile, participanţii la festival au beneficiat, între altele, de cinematograf în aer liber, plimbări cu tiroliana, live cooking, expoziţii de artă. (Text si foto: Agerpres)