Târgul Mărţişorului la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

martisoare1

Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) anunţă organizarea, în perioada 26 februarie – 1 martie, a tradiţionalului Târg al Mărţişorului, eveniment care dă publicului posibilitatea de a se întâlni cu „o ofertă bogată prin unicitatea şi diversitatea mărţişoarelor”.

„În peisajul târgurilor bucureştene, Târgul Mărţişorului de la MNŢR pune valoare pe obiectul handmade şi pe inovaţie, încurajând creativitatea în sfera artistică şi meşteşugul capabil să fie reînnoit cu noi particularităţi care să comunice prin expresivitate, imaginaţie, simţ al umorului semnificaţiile mai vechi sau mai noi ale mărţişorului. Participanţii invitaţi – studenţi, artişti, meşteşugari – folosesc ca sursă de inspiraţie lumea şi mitologia ţărănească ori imaginează noi forme ale creativităţii urbane: de la obiectul manufacturat şi reciclat care foloseşte materiile naturale devenite clasice la amprenta unui design contemporan, banda desenată sau personaje şi semne din mitologia urbană, imaginate pe o multitudine de materii neconvenţionale”, precizează un comunicat al MNŢR.

martisoare2

Potrivit sursei citate, târgul îşi propune să aducă în atenţia publicului cumpărător „şi alte categorii variate de mărţişoare, care trimit la o serie de revizitări ale trecutului recent: mărţişorul de oraş, mărţişorul rustic, mărţişorul croşetat sau ţip goblen, mărţişorul tradiţiilor reinventate sau miniaturile din sticlă ale anilor optzeci, ca un contrapunct la creaţiile ultimilor ani, în care principala expresie este cea a obiectului handmade”.

La fel ca în anii trecuţi, printre participanţii la târg se numără şi şcoli, fundaţii, asociaţii, organizaţii care desfăşoară acţiuni cu caracter umanitar şi sprijin pentru categorii defavorizate.

martisoare3

Târgul Mărţişorului va fi însoţit şi anul acesta de o ofertă gastronomică, rămânând un susţinător al micilor producători, care vor fi alături cu produse ce sunt mai aproape de conceptul de bucătărie naturală, chiar dacă zona reprezentată este rurală sau urbană: kurtos kalacs – Mureş, turtă dulce – Harghita şi Argeş, prăjiturele de casă şi alte produse de patiserie – Alexandria, Baia Mare şi Buzău, miere, dulceţuri – Ilfov, ceaiuri şi plante de leac din Dâmboviţa şi suc de mere 100% natural de Malancrav.

MNŢR mai precizează că târgul va fi deschis în intervalul orar 10:00-18;00, biletul de intrare costând 4 lei – preţ întreg şi 2 lei – preţ redus (elevi, studenţi, pensionari). (Text: Agerpes, Foto: facebook.com/MuzeulTaranului)