Târgul Anticarilor: Expoziţii, costume, maşini de epocă şi bătaie cu flori

0
21

targul anticarilor

Târgul Anticarilor îşi deschide porţile pentru toţi iubitorii atmosferei de epocă, în perioada 2-4 septembrie, încercând să reînvie atmosfera de odinioară a Bucureştiului printr-o expoziţie cu obiecte de artă, un târg de cărţi şi obiecte vechi, dar şi o „bătaie cu flori de la Şosea”.

„Şi în acest an, Târgul Anticarilor îşi propune să reînvie atmosfera „Bucuresciului” de altădat’, oferind anticarilor din Capitală şi din ţară posibilitatea de a rememora vremurile de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX prin variate exponate de artă: cărţi, fotografii, mobilier de epocă, costume vechi, picturi, gravuri, sculpturi, numismatică, bijuterii, numeroase alte mărunţişuri pline de farmec”, informează Primăria Sectorului 2, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Aproximativ 70 de participanţi din întreaga ţară vor expune în cadrul Galeriei „Dialog”, din holul Primăriei Sectorului 2, diverse obiecte de artă: mobilier stil, bijuterii, tablouri, scrisori originale, fotografii vechi, stampe, gravuri, hărţi, biblii, partituri muzicale. De asemenea, în Parcul Obor, în corturi special amenajate, va fi organizat un târg de cărţi şi obiecte vechi.

„Pentru recrearea parfumului perioadei la belle epoque, pe parcursul celor trei zile ale Târgului vom organiza o serie de momente susţinute de actori profesionişti, care îşi vor face apariţia la volanul unor maşini de epocă. Dintre personajele cu care vă veţi intersecta negreşit nu vor lipsi multe figuri celebre portretizate cu harul său unic de către conu’ Iancu Caragiale: Zaharia Trahanache, Ştefan Tipătescu, Ghiţă Pristanda, Zoe, Ziţa, coana Joiţica, madam Popescu sau Lefter Popescu”, menţionează sursa citată.

Sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 11,00, bucureştenii sunt invitaţi să fie nu doar martori, ci şi participanţi la reînvierea unei tradiţii franceze devenită faimoasă după Războiul de Independenţă: „bătaia cu flori de la Şosea”.

„Aşa că bibicilor, neicuşorilor, infatigabile silfide, veniţi cu mic cu mare la Târgul Anticarilor, unde vă aşteptăm cu drag să schimbăm politeţuri şi să ne bucurăm de frumuseţile vremurilor de mult apuse”, este îndemnul organizatorilor.

Evenimentul organizat bianual de Primăria Sectorului 2, ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie, îşi propune implicarea publicului larg în păstrarea şi promovarea istoriei şi tradiţiei culturale a Bucureştiului, precum şi regăsirea permanentă a noi fragmente de timp ale ‘Micului Paris’. (Text si foto: Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.