Supă de vişine

supa-visine

https://hdmovie-th.com/hliv8nzg7k8
https://socprod.pw/88541344/
https://softcollaps.com/archives/126892
http://a-z-projekt.hr/oc12
https://nurssoft.org/webinar-attendee-report-attendee-details-what-zoom/
Windows server 2012 r2 essentials folder redirection free
Supa de vişine este un preparat care se serveşte rece sau la temperatura camerei şi este o mâncare potrivită în special pentru zilele călduroase. Combinaţia de carne cu fructe, care conferă mâncărurilor un gust dulce acrişor şi o savoare deosebită, este des întâlnită în bucătăria austro-ungară.

Supa de vişine este un preparat pe care îl puteţi savura în puţine restaurante din Transilvania.

https://plasterershobart.com.au/c5p0s1j45hm
Kovacs Zsolt, proprietarul şi bucătarul unui local în care se prepară supa de vişine, a afirmat că şi-a dorit să pună în practică ideile creative pe care le avea, prin care încearcă să recreeze mâncărurile bunicii sale săsoaice, dar şi tradiţia culinară maghiară.

https://erez-therm.com/p84mu5zi
 „Trăind şi crescând în preajma bunicii mele, am avut şansa de a gusta mâncăruri gătite de ea, care în fiecare zi făcea altceva. Pe vremea aceea nu se mânca carne în fiecare zi, ci doar duminica. Bunica mea făcea mâncăruri diferite, fără carne, din orice. Dimineaţa ne trezeam şi mergeam în grădină şi zicea «uite, rubarba s-a făcut», şi făcea supă de rubarbă. A doua zi vedea că s-au făcut agrişele şi atunci făcea ceva cu agrişe, sau vişine, şi tot aşa. Întotdeauna se hotăra după ce vedea că s-a făcut în grădină. Din punctul acesta de vedere am învăţat de la ea o mare diversitate de mâncăruri”, îşi aminteşte Kovacs Zsolt.

https://ihmkol.org/72821668
El crede că această combinaţie de carne cu sosuri de fructe sau cu fructe prăjite datează de mai mult de o mie de ani, poate chiar de pe vremea regelui hun Attila, dar bucătăria maghiară a suferit şi diverse influenţe, dintre care cea mai puternică este cea austriacă. Supa de vişine poate fi preparată în două variante, cu şi fără carne. De asemenea, din reţeta adaptată la zilele noastre a fost eliminată „îngroşala cu făină”, considerată prea grea şi nesănătoasă.

https://plasterershobart.com.au/e1nj2yxo2j
Reţeta pentru patru persoane presupune un borcan de 400 de ml de compot de vişine, preparat din vişine proaspete sau cumpărat din magazine. De asemenea, este nevoie de un pahar de smântână. Zeama de la compot se încălzeşte uşor pe foc (nu se fierbe!), iar apoi în ea se încorporează uşor 200-300 de ml de smântână. Dacă se doreşte ca supa să aibă o textură mai lichidă, din această cantitate se va folosi jumătate smântână, jumătate lapte.

Fructele, fără sâmburi, se împart – un sfert de păstrează întregi deoparte, restul se dau prin blender şi apoi se amestecă cu restul compoziţiei. La final, vişinele rămase întregi se pun în supă, care apoi se pune în frigider. Se serveşte rece, cu un praf de scorţişoară, un zahăr vanilat şi puţină frişcă deasupra. Deşi este o supă, preparatul poate fi folosit şi ca desert.

Pentru varianta cu carne, bucătarul Kovacs Zsolt propune afumătură, dar se poate folosi şi carne de pui sau vită – zeama de compot se pune pe foc, la fiert de data aceasta. Separat se fierbe carnea, care apoi se taie în bucăţi mici. Ulterior se amestecă cele două compoziţii, la care se adaugă sare şi puţină sare de lămâie, după gust. (Text: Agerpres, Foto: tastesofcluj.wordpress.com)