Steaua 2006 – Steaua 1986, meci caritabil pentru Mihai Neşu

Mihai-Nesu-meci-02

Echipa de fotbal a Stelei, care în anul 2006 juca în semifinalele Cupei UEFA, a învins, luni seara, 9 mai, formaţia roş-albastră câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1986 cu scorul de 14-12, într-un meci caritabil organizat pentru strângerea de fonduri pentru Mihai Neşu, fostul fotbalist rămas imobilizat într-un scaun cu rotile după accidentarea la coloană suferită în mai 2011.

Au evoluat pentru echipa din 2006 jucătorii Cornel Cernea, George Ogăraru, Petre Marin, Sorin Ghionea, Dorin Goian, Sorin Paraschiv, Florin Lovin, Daniel Opriţa, Bănel Nicoliţă, Gabriel Boştină, Adrian Neaga, Victoraş Iacob, Nicolae Dică şi Mirel Rădoi. Antrenor a fost tehnicianul ucrainean Oleg Protasov.

Mihai-Nesu-meci-03

De partea cealaltă, au îmbrăcat tricourile pentru formaţia din 1986 Daniel Gherasim, Ilie Bărbulescu, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Mihail Majearu, Gavril Balint, Iosif Rotariu, Daniel Prodan, Marin Radu II, Iulian Miu, Cristian Ciocoiu, Marian Aliuţă, Alin Stoica, Helmuth Duckadam, Tudorel Stoica, în timp ce antrenor a fost selecţionerul echipei naţionale a României, Anghel Iordănescu.

Cele două echipe au evoluat cu tricouri cu mesajul ‘Uniţi pentru Mihai Neşu’, având în partea din stânga sigla câştigată de Clubul Sportiv al Armatei Steaua în instanţă în urma procesului cu gruparea din Liga I condusă în prezent de Gigi Becali.

Mihai-Nesu-meci-04

Înaintea fluierului de start al meciului oficiat de arbitrii Ion Crăciunescu şi Viorel Sandu s-a ţinut un moment de reculegere în memoria jucătorului dinamovist Patrick Ekeng, decedat, la 6 mai, pe teren, în timpul partidei Dinamo — FC Viitorul din Liga I. Fanii prezenţi la meci au afişat în timpul momentului un banner pe care era inscripţionat: ‘O torţă aprinsă pentru încă o crimă comisă’.

Mihai-Nesu-meci-01

La evenimentul intitulat ‘Uniţi pentru Mihai Neşu’, desfăşurat în Sala Polivalentă din Capitală, au asistat aproximativ 3.000 de suporteri. Brigada ‘Peluza Sud’, care nu participă în mod organizat la meciurile echipei Steaua din Liga I, a scandat în mai multe rânduri numele lui Mihai Neşu şi ale celorlalţi foşti jucători stelişti prezenţi pe teren. De asemenea, ei au afişat mai multe bannere, printre care se numără ‘Don’t give up — Forever Neşu’ (Nu renunţa — Neşu pentru totdeauna) şi ‘Eroii nu mor niciodată’. (Text si foto: Agerpres)