Statuia unui rege a căzut victimă unui amator de selfie-uri

Dom Sebastiao

Odată cu pasiunea unora pentru selfie-uri au apărut şi incidente soldate cu avarierea unor monumente sau chiar cu decesul celor cu aparatul de fotografiat în mână.

În Portugalia, un tânăr a trântit şi spart o statuie din Lisabona, veche de peste un secol, vrând să fie într-o fotografie alături de un rege portughez, relatează miercuri 7sur7.be.

Statuia lui Dom Sebastiao, rege legendar şi mândrie naţională, care a murit la 24 de ani în timpul unei cruciade în Maroc de la sfârşitul secolului la XVI-lea, veghea de 126 de ani intrarea în gara Rossio din Lisabona.

De marţi noapte, soclul a rămas gol din vina unui tânăr care a vrut să urce alături de statuie şi a trântit-o încercând să se prindă de ea. Fotograful amator, care a scăpat fără nicio zgârietură, a încercat să fugă, dar a fost prins de poliţie. El urmează să răspundă în justiţie pentru fapta sa.

Un alt incident asemănător s-a petrecut în 2014, când un student a spart piciorul unei sculpturi din secolul al XIX-lea — replica unei opere antice — când făcea un selfie la Muzeul de Arte Frumoase din Milano, aminteşte 7sur7.be. (Text: Agerpres, Foto: vortexmag.net, Video: youtueb.com)