Stagiunea de concerte de orgă 2016 se deschide la Biserica Neagră din Braşov

Biserica Neagra-orga

Cea de a 64-a stagiune a concertelor estivale de orgă de la Braşov se deschide marţi, la ora 18.00, la Biserica Neagră, cu prezentarea celor patru instrumente aflate în biserică.

Pe lângă orga Buchholz a Bisericii Negre, care datează din anul 1839, se vor susţine concerte şi la orgile din Lechinţa (1861), Hamba (1837), şi cea din Rupea (1699), aflate în Biserica Neagră din cauza unor lucrări de reparaţii care se fac la bisericile de unde provin.

Stagiunea din acest an va cuprinde un număr de 35 de concerte, susţinute de artişti din România, Canada, Germania, Norvegia şi Elveţia.

Concertele au loc în zilele de marţi, în lunile iunie şi septembrie, iar în iulie şi august, în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, de la ora 18.00. Programul durează, în medie, 30 de minute, iar biletul de intrare este de 12 lei, copiii cu vârsta sub şapte ani şi elevii, pe baza carnetului de elev, având intrarea gratuită.

O parte din fonduri vor fi alocate unor acţiuni de caritate, au anunţat organizatorii, Biserica Evanghelică din România, Parohia Braşov. (Text: Agerpres, Foto: brasov.ro)