Spectaculoasele terase de pământ roşu de la Dongchuan

Dongchuan1

La aproximativ 250 de kilometri nord-est de Kunming, capitala provinciei chineze Yunnan, se află Dongchuan, cea mai impunătoare zonă rurală cu pământ roşu din lume.

Dongchuan2

Întinsă pe vaste câmpuri terasate, culoarea brun-roşie neobişnuită vine de la conţinutul bogat de fier şi cupru al terenului. Expus la climatul cald şi umed din Yunnan, fierul din sol se oxidează şi formează oxidul de fier, care are culoare roşie.

Dongchuan3

Dongchuan4

Oxidul de fier, acumulat de-a lungul anilor, a imprimat solului, treptat, culoarea brun roşcată extraordinară de astăzi.

Dongchuan5

În fiecare an în perioada de primăvară, când terenul este arat pentru agricultură, un număr mare de vizitatori şi fotografi vin pentru a vedea pătrate de pământ roşu proaspăt, aşteaptând să fie semănat, alături de zone în care cresc plante verzi.

Dongchuan6

Dongchuan7

Zonele cu sol roşu aprins alăturate de cele cu orz verde smarald, de cele cu hrişcă galben aurie, peste care tronează un cer albastru produc una dintre cele mai bogate şi mai rar întâlnite palete de culoare din natură.

Dongchuan8

 Specificul coloristic de la Dongchuan a rămas necunoscut pentru cei dinafara zonei până la mijlocul anilor 1990, când un fotograf chinez a nimerit în respectivele locuri.

Dongchuan9

Fotograful a păstrat locul secret şi a continuat să realizeze fotografii care au stârnit uimire.

Dongchuan10

Până la urmă au fost aflate detalii despre locul ţinut secret şi acum tot mai mulţi fotografi fac expediţii dificile în respectiva zonă montană, pentru a trăi experienţe directe în acest loc minunat.(Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: flickr.com, absolutechinatours.com, pixdaus.com, Video, youtube.com)