Şi Franţa vrea referendum privind apartenenţa la UE

0
22

Franta-UE

Partidul de extremă-dreapta francez Frontul Naţional a cerut vineri, 24 iunie, organizarea unui referendum privind apartenenţa Franţei la Uniunea Europeană, după ce britanicii au votat în favoarea ieşirii din blocul comunitar, potrivit Reuters.

„Victoria libertăţii! Aşa cum cer de ani de zile, acum trebuie organizat un referendum similar în Franţa şi în celelalte ţări din Uniunea Europeană”, a scris preşedinta Frontului Naţional, Marine Le Pen, pe contul său de Twitter.

„Libertatea popoarelor câştigă întotdeauna în final! Felicitări Regatului Unit”, a postat pe Twitter vicepreşedintele Frontului Naţional, Florian Philippot.

„Acum este rândul nostru #Brexit #Frexit”, a mai scris el.

Frontul Naţional, partid antieuropean, cere de mult timp ieşirea Franţei din Uniunea Europeană şi a obţinut rezultate bune la recentele alegeri.

Marţi, preşedinta Frontului Naţional, eurodeputata Marine Le Pen, a declarat la un post francez de televiziune că Uniunea Europeană este „totalitară” şi vrea ca în „fiecare ţară” să fie organizat un referendum ca cel din Marea Britanie. (Text: Agerpres, Foto: parispropertygroup.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.