Shakira şi Pique organizează al doilea „baby shower” mondial

shakira-pique

Shakira, cântăreaţă, compozitoare şi ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNICEF, însărcinată a doua oară, şi partenerul ei Gerard Piqué, unul din starurile echipei de fotbal FC Barcelona, îşi invită fanii să contribuie la al doilea „baby shower” mondial în profitul UNICEF şi al copiilor vulnerabili din lumea întreagă, cu ocazia naşterii celui de-al doilea copil al lor, informează organizaţia ONU pe site-ul său.
După succesul primei ediţii, organizată când s-a născut primul lor fiu – Milan, Shakira şi Gerard au decis să organizeze din nou evenimentul, pentru toate viitoarele mame, în speranţa de a da acestei idei originale un scop mai profund, de a-i ajuta pe copiii şi mamele care au cel mai mult nevoie de cadourile oferite.

Shakira şi Gerard cer, de asemenea, părinţilor care aşteaptă copii să organizeze şi ei propriul „baby shower” virtual şi să implice familiile, prietenii şi pe toţi cei care îi urmăresc pe reţelele sociale să sprijine activitatea UNICEF, vizitând site-ul worldbabyshower.org, unde pot fi făcute donaţiile de care vor beneficia programele internaţionale ale acestei organizaţii pentru copii.

Printre „darurile inspirate” pe care fanii le pot cumpăra pentru a fi donate în cadrul evenimentului organizat de cântăreaţa columbiană în vârstă de 38 de ani figurează truse de obstretică, vaccinuri contra rujeolei şi poliomielitei, pături, cântare pentru bebeluşi, dar şi mingi de fotbal – pentru a recunoaşte rolul pe care sportul şi jocul îl pot avea pentru o copilărie fericită şi sănătoasă – sau o carte pentru copii menită să cultive dragostea pentru cărţi şi învăţătură.

„Baby showers” sunt populare în numeroase ţări şi reprezintă o manieră de a celebra naşterea viitoare sau recentă a unui copil, oferind cadouri mamei. Primul „baby shower” al celebrului cuplu s-a derulat din 16 ianuarie până în 15 februarie 2013 cu ocazia naşterii fiului lor Milan.

Evenimentul a fost un mare succes pentru UNICEF. Graţie donaţiilor făcute, 80.000 de copii au fost vaccinaţi contra poliomielitei, aproape patru tone de alimente terapeutice au ajutat copiii atinşi de malnutriţie şi au fost distribuite aproximativ 1.000 de plase de ţânţari contra malariei şi aproape 20.000 de plicuri de săruri pentru rehidratare pe cale orală.

Cadourile oferite prin intermediul „baby shower” pot salva viaţa unei mame sau a unui copil. În pofida progreselor importante în reducerea ratei de mortalitate infantilă, 6,3 milioane de copii sub cinci ani continuă să moară în fiecare an în primele luni de viaţă din cauze ce pot fi în mare parte evitate. Şi în fiecare zi milioane de mame nasc fără să beneficieze de material medical şi medicamente adecvate şi fără sprijinul de care au nevoie, aminteşte UNICEF.

„Cadourile inspirate” ale UNICEF sunt un program inovator care oferă publicului posibilitatea de a achiziţiona produse care pot salva vieţi într-una din cele 150 de ţări şi teritorii unde UNICEF desfăşoară activităţi. (Text: Agerpres, Foto:fanatik.ro)