Semnificaţii şi ocazii cu care sunt asociate florile

crin

Florile sunt asociate cu anumite semnificaţii şi ocazii şi ne însoţesc la majoritatea evenimentelor importante din viaţa noastră – naştere, funeralii, absolvire, nunţi etc. Cu toate acestea nu toată lumea este conştientă de semnificaţiile florilor.

Se ştie, în general, că un trandafir roşu este potrivit pentru a sugera o dragoste romantică şi că nu se trimit trandafiri galbeni persoanelor care sunt în doliu. Dar există mult mai multe semnificaţii pe care majoritatea oamenilor nu le iau în considerare înainte de a oferi un buchet de flori. În mod similar, persoanele care primesc flori nu ştiu care este semnificaţia lor şi, prin urmare, pierd mesajul de bază.
Site-ul american theflowerexpert.com rezumă semnificaţiile unora dintre cele mai cunoscute flori, inclusiv în funcţie de culorile acestora.

Crinul peruan simbolizează bogăţie, prosperitate şi noroc. Este, de asemenea, floarea prieteniei.

Amaryllis, crinul de cameră, este un simbol al frumuseţii splendide. Este, de asemenea, o floare utilizată pentru a indica o valoare dincolo de frumuseţe.

anemone

Anemonele într-o notă mai întunecată indică pierderea speranţei şi un sentiment de părăsire. Într-o notă pozitivă simbolizează anticiparea.

Anturium, sau floarea flamingo, este semn al ospitalităţii. De asemenea, este potrivită pentru a exprima fericire şi belşug.

Aster înseamnă răbdare, dar şi eleganţă şi rafinament. Sugerează, de asemenea, o iubire a diversităţii.

Pasarea paradisului

Pasărea paradisului semnifică bucurie, dar şi splendoare. Acesta poate fi, de asemenea, un indicator al unei anticipări interesante şi pozitive.

Bouvardia dublă simbolizează entuziasm. Este, de asemenea, un indicator al poftei de viaţă.

Calele sunt sinonime cu splendoarea şi frumuseţea. Calele albe combină aceste două atribute cu puritatea şi inocenţa, asociate cu albul pot fi alegerea perfectă de flori într-un buchet de nuntă.

Garoafa simbolizează mândrie şi frumuseţe. O garoafă roşie este asociată cu dragostea, mândria şi admiraţia; o garoafă roz – cu iubirea unei femei sau a unei mame; una purpurie – cu caracterul capricios; cea galbenă simbolizează dispreţul, respingerea sau dezamăgirea; în timp ce o garoafa albă sugerează inocenţa şi iubirea pură. Garoafele cu dungi semnifică un refuz.

crizanteme

Crizantema reprezintă fidelitate, optimism, bucurie şi viaţă lungă. O crizantemă roşie transmite iubirea; o crizantemă albă indică dragostea adevărată şi loială în timp ce o crizantemă galbenă înseamnă puţină dragoste.

Narcisa simbolizează respectul şi cavalerismul. Este un indicator al renaşterii, al noilor începuturi şi semnifică viaţa veşnică. De asemenea, sugerează iubirea neîmpărtăşită. O singură narcisă prevesteşte o nenorocire în timp ce un buchet cu astfel de flori transmite bucurie şi fericire.

Margarete

Margareta reprezintă inocenţa şi puritatea. Ea semnifică, de asemenea, iubirea loială.

Toporaşul simbolizează mărinimie, luminozitate şi frivolitate. Acesta arată, de asemenea, un ataşament arzător.

Frezia înseamnă inocenţă şi chibzuinţă.

Gardenia semnifică puritate şi dulceaţă. Indică iubirea secretă. Transmite bucurie. Îi spune celui care primeşte această floare că cel care o oferă este o persoană minunată.

Gerbera

Gerbera aparţine familiei margaretei şi, prin urmare, îşi asumă simbolismul asociat cu aceasta. Gerbera arată în mod specific voioşie.

Gladiolele reprezintă putere de caracter, fidelitate şi onoare. Floarea de gladiolă semnifică aducere aminte.

Lavanda simbolizează admiraţie, singurătate şi frumuseţe. Cea albă transmite un mesaj de protecţie şi indică faptul că dorinţele vor deveni realitate.

Zambila

Zambila semnifică spiritul ludic şi o atitudine sportivă şi, în mod extrem, nechibzuinţă. Zambilele denotă, de asemenea, constanţă. Cele albastre reprezintă constanţa, cele purpurii – tristeţea, roşii sau roz – joaca, cele albe – frumuseţea şi cele galbene – gelozia.

Hortensia transmite emoţiile din toată inima. Aceasta poate fi folosită pentru a exprima recunoştinţa pentru a fi înţeles. În sens negativ, simbolizează răceala şi cruzimea.

Irisul este semn de elocvenţă. Irisul violet este un simbol al înţelepciunii şi este un transmiţător de complimente. Irisul albastru simbolizează credinţă şi speranţă, cel galben – pasiunea, în timp ce irisul alb este simbolul purităţii.

nemtisor

Nemţişorul simbolizează frivolitatea sau luminozitate. Este, de asemenea, un indicator al nestatorniciei şi trufiei.

Liliacul indică inocenţa tinerească şi încredere. Liliacul alb simbolizează smerenia şi inocenţa, liliacul de câmp – caritatea, în timp ce liliacul violet arată prima dragoste.

crini

Crinul simbolizează puritatea şi frumuseţea rafinată. Crinul alb semnifică modestia şi virginitatea, crinul portocaliu – pasiunea, cel galben – veselia, în timp ce lăcrămioara simbolizează dulceaţa şi puritatea inimii. Crinul de Paşte este simbolul Fecioarei Maria. (Text: Agerpres, Foto: eutopiamall.com, ro.wikipedia.org, flickr.com, rogradini.ro, gradina.acasa.ro)