Se lansează „Total War: Attila”

Total-war-Attlia

Un nou episod al seriei Total War va fi disponibil începând cu data de 17 februarie 2015. Intitulat „Total War: Attila”, jocul video a fost dezvoltat de britanicii de la studioul The Creative Assembly şi publicat de corporaţia Sega.

La data lansării, jocul va fi disponibil doar pentru calculatorul personal şi va putea fi achiziţionat atât pe DVD, cât şi prin descărcare din magazinele virtuale, precum Steam.

Acţiunea din cea de-a noua parte a francizei Total War se desfăşoară în anul 395 Era Noastră, aproape de debutul Evului Mediu. Ca şi celelalte jocuri ale seriei, „Total War: Atilla” se înscrie în genul strategiilor, combinând atât elemente de runde, asemănătoare jocului de şah, cu elemente de conflicte în timp real, asemănătoare cu cele din jocuri precum Command and Conquer. Rolul jucătorului este să dezvolte personajul principal, legendarul Atilla Hunul, supranumit „Biciul lui Dumnezeu”. Campania începe cu un Atilla tânăr, rolul gamerului fiind acela de a-l conduce spre cât mai multe succese militare şi cuceriri.

Realitatea istorică este în bună parte respectată, fiind vorba despre acelaşi Atilla care a condus Imperiul Hun, care se întindea de la munţii Ural la fluviul Rin şi de la Dunăre la Marea Baltică. În timpul domniei sale a fost unul dintre cei mai de temuţi inamici ai Imperiilor Romane de Răsărit şi de Apus.

Printre altele, a încercat să cucerească Galia Romană (Franţa modernă), traversând Rinul în 451 şi mărşăluind spre Aurelianum (Orléans). A fost însă învins în Bătălia de pe Câmpiile Catalaunice, cunoscută şi ca Bătălia de la Chalons, ultima încleştare armată a Antichităţii şi una dintre cele mai sângeroase din istorie. Ulterior, Atilla a invadat Italia, devastând provinciile nordice, dar fără să ocupe Roma.

În joc, provinciile sunt alcătuite din cel mult patru regiuni, fiecare din acestea putând fi cucerite separat. Deşi numărul oraşelor şi regiunilor este diferit de cele din Total War: Rome II, mărimea hărţii virtuale este aceeaşi. Jocul cuprinde 56 de facţiuni, fiecare cu specificul ei şi cu propriile interese. Dintre acestea, 46 au, de la bun început, o regiune şi o capitală, un oraş important.

În ziua lansării jocului, va fi disponibil primul DLC, intitulat „Viking Forefathers”, care cuprinde trei facţiuni noi, pe care jucătorul le poate controla.

„Total War: Atilla” a primit, în general, recenzii pozitive din partea criticii, cu un scor general de 77.90% şi 81/100 din partea GameRankings, respectiv Metacritic.

Primul joc al seriei s-a numit Shogun: Total War şi a apărut în anul 2000. Cel mai recent episod apărut pe piaţă este Total War: Rome II, din 2013. Şase din cele nouă episoade pot fi jucate şi pe sistemele OS X. (Text: Agerpres, Foto: store.steampowered.com)