Săpunul speranţei

Loredana Kaschovits-02

Loredana Kaschovits, o fostă asistentă medicală din Sibiu, îşi donează o parte din banii câştigaţi din vânzarea de săpunuri naturale făcute de ea, pentru ajutorarea copiilor săraci şi a femeilor abuzate.

Printre femeile prezente sâmbătă, 19 martie, la bazarul de dinainte de Paşti, de la Forumul Democrat al Germanilor din România, Loredana se remarcă pentru că a venit aici să vândă „Săpunul speranţei”, cum l-a numit ea, ca să facă rost de bani pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi.

Preţul unei bucăţi de „Săpun Hope”, cu citrice şi spirulină sau cu citrice şi cătină este de 15 lei, acest săpun fiind produs în ediţie limitată.

Loredana Kaschovits

„Este important ca şi alţii să facă la fel. Nu e pentru prima dată când ajut pe cei nevoiaşi sau bolnavi. Astăzi mi-am propus să vând cel puţin o sută de bucăţi de săpun şi toţi banii strânşi să-i donez. Jumătate din sumă voi dona pentru ajutorarea copiilor nevoiaşi de la „Open House” şi cealaltă jumătate pentru femeile abuzate de la Asociaţia Femeilor din Sibiu”, a declarat Loredana Kaschovits.

Loredana produce acasă cosmetice naturale şi, în mod constant, donează o parte din încasări pentru ajutorarea copiilor şi femeilor. Ultima dată a ajutat copiii bolnavi de cancer, iniţiativă care, recunoaşte ea, a marcat-o profund.

Loredana Kaschovits-01

Bazarul femeilor de etnie germană din Sibiu este renumit, având o tradiţie neîntreruptă de cinci decenii. În fiecare an, înainte de Paşti şi de Crăciun, sibienii merg la acest bazar, în special pentru turta dulce şi prăjiturile de aici, care sunt făcute acasă, de săsoaicele din oraş.(Text: Agerpres, Foto: Loredana Luthelo Kaschovits)