Sankt Petersburg, „cea mai bună destinaţie culturală”

Sankt Petersburg

Oraşul rus Sankt Petersburg a fost ales „cea mai bună destinaţie culturală” în 2016 cu ocazia decernării „Oscarurilor” turismului de către World Travel Awards, a informat primăria într-un comunicat citat de AFP.

„Sankt Petersburg a primit premiul ‘Cea mai bună destinaţie culturală 2016’ de la World Travel Awards” într-o ceremonie desfăşurată sâmbătă şi duminică în insulele Maldive, a anunţat luni primăria într-un comunicat.

Al doilea oraş al Rusiei, situat în nord-vest, fosta capitală a Imperiului Rus, a devansat alte metropole precum Beijing, Londra, Paris, Rio de Janeiro, Roma, Veneţia, New York sau Sydney, a mai indicat precizat primăria.

Înfiinţat în 1703, Sankt Petersburg va găzdui finala Cupei confederaţiilor FIFA din 2017 şi a doua semifinală a Cupei Mondiale de Fotbal din 2018.

Destinaţie reputată în lumea întreagă pentru arhitectura şi viaţa sa culturală, cu muzeul Ermitaj şi teatrul Marinski, Sankt Petersburg a atras peste 6,5 milioane de turişti în 2015, potrivit cifrelor oficiale.

World Travel Awards, cele mai importante premii oferite în industria turismului, se decernează din anul 1992. (Text: Agerpres, Foto: saint-petersburg.com)