Salamul de biscuiţi, un desert delicios

salam-biscuiti

Salamul de biscuiţi este unul dintre cele mai populare şi gustoase deserturi, pentru prepararea căruia nu sunt necesare foarte multe ingrediente. Un cunoscut chef din Alba Iulia, Cosmin Toma, pentru care contează foarte mult nu numai gustul, ci şi prezentarea desertului, a dezvăluit modul în care el prepară salamul de biscuiţi.

Ingredientele necesare sunt: biscuiţi, lapte gras, unt, zahăr, cacao, miez de nucă, stafide, rom, ananas, cremă de ciocolată, esenţă rom, sare şi fructe de pădure.

„Biscuiţii se zdrobesc împreună cu miezul de nucă. Stafidele se hidratează cu puţin rom, lăsându-le astfel timp de două ore. Laptele, în care se adaugă zahărul, se pune la încălzit. Se adaugă untul, care se amestecă până se topeşte, şi cacaoa, până devine un sos. Punem puţină sare şi esenţa de rom. Biscuiţii se amestecă cu nucile şi stafidele hidratate, pe care le adăugăm apoi peste sosul de cacao.

Amestecăm uşor până ce intră sosul în biscuiţi. Luăm o formă dreptunghiulară sau pătrată, punem folie transparentă, turnăm compoziţia în tava respectivă şi se pune la frigider să se întărească. Se serveşte cu cremă de ciocolată, felii de ananas şi fructe de pădure”, a explicat chef Toma. (Text: Agerpres, Foto: bucataras.ro)