Robotul care livrează pizza la domiciliu

DRU robot

Gigantul de restaurante fast-food Domino a anunţat vineri, 18 martie, că va testa în Noua Zeelandă un robot pentru livrarea de pizza la domiciliu, aceasta fiind o premieră mondială, potrivit sursei citate de agenţia France Presse.

Compania specializată în livrarea de pizza la domiciliu a declarat că lucrează îndeaproape cu autorităţile din Noua Zeelandă pentru lansarea robotului DRU (Domino’s Robotic Unit).

Maşina robot care este prevăzută cu patru roţi şi măsoară mai puţin de un metru a fost dezvoltată în Australia. Aceasta are un compartiment încălzit, care poate stoca până la 10 pizza.

Robotul este alimentat de o baterie şi senzorii săi îi permit să evite coliziunea cu obstacole. Potrivit companiei Domino, acest robot este capabil să livreze pizza pe o rază de până la 20 de kilometri.

Când fac o comandă de pizza, clienţii primesc un cod care le permite să deschidă compartimentul robotului în care se află produsul comandat de ei.

Directorul general pentru Noua Zeelandă al companiei, Scott Bush, a declarat că se declară sigur că într-o zi robotul DRU va fi parte din familia Domino, notează AFP.

Prototipul DRU este doar primul pas în cercetările care vizează dezvoltarea unor noi inovaţii menite să revoluţioneze întreaga experienţă cu privire la comercializarea pizza, a declarat Don Meij, directorul general al Domino’s Group, citat de agenţia Xinhua.

Nu a fost stabilită o dată de lansare a robotului, dar ministrul transporturilor, Simon Bridges, a declarat că guvernul a dorit ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil.

„Aceasta este o mare oportunitate pentru Noua Zeelandă (…). În ultimele 12 luni am promovat Noua Zeelandă ca loc de testare a noilor tehnologii de transport, într-o manieră activă şi agresivă”, a spus el.

Noua Zeelandă este în curs de a elabora o reglementare cu privire la vehiculele fără şofer, care ar trebui să circule pe drumurile publice şi, uneori, pe trotuare, menţionează agenţia France Presse. (Text: Agerpres, Foto: ia.acs.org.au, Video: youtube.com)