Regina Silvia a Suediei susţine că locuieşte într-un castel bântuit

palatul-drottningholm

Regina Silvia a Suediei este convinsă că reşedinţa sa din Drottningholm, din apropiere de Stockholm, este bântuită, însă a ţinut să precizeze că este vorba de „nişte fantome foarte prietenoase”, conform unui documentar din care au fost prezentate extrase, marţi, 3 ianuarie, de către televiziunea publică suedeză, transmite AFP.

„Sunt nişte mici prieteni (…) nişte fantome. Toate sunt prietenoase, însă din când în când simţi că nu eşti complet singură”, povesteşte regina în vârstă de 73 de ani. „Este într-adevăr palpitant, însă nu trebuie să vă fie frică”, a adăugat suverana.

Sora reginei, prinţesa Christina, împărtăşeşte, mai voalat, punctul de vedere al suveranei cu privire la castelul Drottningholm, reşedinţa regelui Carl al XVI-lea Gustaf şi a Silviei, ce a fost construit în secolul XVII pe insula Lovon şi este înscris în patrimoniul UNESCO.

„Este foarte multă energie între aceste ziduri”, a precizat ea în documentarul ce va fi prezentat integral joi.

Suedia, o ţară unde majoritatea locuitorilor se declară atei, nu este un tărâm al superstiţiilor, chiar dacă există zvonuri cu privire şi la alte castele sau vechi conace despre care se spune că ar fi bântuite.

Regina Silvia a Suediei a fost spitalizată după ce s-a simţit rău în timpul tradiţionalului concert de Crăciun organizat la castelul Drottningholm. După o scurtă perioadă de spitalizare, regina a revenit la Drottningholm şi se simte bine.

Născută în Germania şi crescută în Brazilia, Silvia este o suverană discretă, dar apreciată de supuşi pentru operele sale de binefacere şi pentru simplitatea sa.

Silvia Renate Sommerlath s-a născut la 23 decembrie 1943 la Heidelberg (Baden-Württemberg), dintr-o mamă braziliană şi un industriaş german, Walther Sommerlath, care s-a aflat la conducerea unei fabrici de armament între 1939 şi 1943.

Responsabilă cu primirea personalităţilor la Jocurile Olimpice din 1972, Silvia l-a fermecat pe Carl Gustaf, moştenitorul tronului Suediei, până atunci cunoscut mai degrabă pentru preferinţa sa pentru maşini frumoase. Cei doi s-au căsătorit la 19 iunie 1976, la trei ani după ce Carl Gustaf a devenit rege. (Text: Agerpres, Foto: visitstockholm.com, Video: youtube.com)