Record mondial pentru stampa „Deeply Hidden Love”

0
22

Deeply Hidden Love„Deeply Hidden Love”, o stampă a artistului japonez Kitagawa Utamaro, s-a vândut cu 745.800 de euro la Paris, un record mondial pentru o stampă a acestui artist, potrivit casei Beaussant-Lefevre care a organizat marţi, 21 iunie,  vânzarea alături de Christie’s, relatează AFP.

Această stampă a lui Utamaro (1753-1806), aparţinea seriei „Anthology of Poems” şi una din piesele centrale ale colecţiei Portier d’art japonais, strânsă de o singură familie pe parcursul a patru generaţii.

Întregul lot s-a vândut cu un total de 1,5 milioane de euro, potrivit caselor Beaussant-Lefevre şi Christie’s, care au precizat că toate cele 90 de piese au fost adjudecate pe parcursul unei licitaţii înverşunate.

O operă a lui Toshurai Sharaku, portretul actorului Tanimura Torazo, a fost adjudecat cu 101.000 de euro, în timp ce un bust al comediantului Iwai Hanshirŕ´ realizat de Utagawa Kunimasa (1773-1810) a atins suma de 78.680 de euro.

Stampele fac parte din perioada Edo şi aparţin unui lot de opt piese, în general okubi-e (portrete de actori) realizate de mari artişti ai epocii. Stampele au fost cumpărate de Henri Portier şi fiul său André (1886—1963), în anii 1900. (Text: Agerpres, Foto: fujiarts.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.