Purmamarca şi Dealul celor şapte culori

Purmamarca1

„Cerro de los Siete Colores” sau „Dealul celor şapte culori” este unul dintre dealurile limitrofe micului sat Purmamarca, din provincia Jujuy, în nord-vestul Argentinei.

Purmamarca2

Apărut în urmă cu aproximativ 75 milioane ani, dealul s-a format într-un proces geologic complex, prin sedimentarea pe fundul mării, mişcarea unui lac şi a unui fluviu şi, ulterior, înălţarea terenului, ca urmare a deplasării plăcilor tectonice.

Purmamarca3

Dealul este numit astfel datorită diferiţilor pigmenţii proveniţi din mineralele care alcătuiesc straturile sedimentare. Se spune că pot fi văzute şapte culori în structura dealului, dar cei mai mulţi oameni pot distinge doar patru.

Purmamarca4

Culorile sunt cel mai vizibile dimineaţa. Dealul se vede cel mai bine de pe drumul principal, de la aproximativ 400 de metri înainte de intrarea în sat.

Purmamarca5

Purmamarca, satul în sine, este ca oricare altul din provincia Jujuy, dar datorită fundalului său minunat – Cerro de los Siete Colores, a devenit un sat turistic popular.

Purmamarca6

Originea satului poate fi urmărită începând din secolul XVI, atunci când a făcut parte din traseul incaşilor.

Purmamarca7

Biserica Saint Rose din centrul satului, scuarul din faţa bisericii, unde în fiecare dimineaţă se organizează o piaţă colorată de artizanat, sunt atracţiile majore. Într-un colţ, se află clădirea vechiului Consiliu Municipal (Cabildo, în spaniolă), cea mai mică din ţară.

Purmamarca8

Construcţiile, magazinele de artizanat şi restaurantele gastronomice, hotelurile pitoreşti, cu arhitectură rafinată şi servicii remarcabile, dau o notă de exclusivitate peisajului.(Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: argentina.travel, flickr.com, en.wikipedia.org)