Prima naţiune care legalizează conceperea copiilor cu trei părinţi

cuplu-copil

Marea Britanie devine prima naţiune care legalizează tehnica conceperii unui copil cu „trei-părinţi” despre care medicii spun că poate preveni boli incurabile moştenite, iar criticii se tem că va duce la aşa-numiţii „copii programaţi genetic” („designer babies”).

După mai mult de trei ore de dezbateri, parlamentarii din Camera superioară a parlamentului au votat, marţi, 24 februarie 2015, schimbarea legii pentru a permite astfel de tratamentele, după votul pozitiv din Camera inferioară de la începutul acestei luni.

Tratamentul, denumit transfer mitocondrial este descris ca fertilizare in vitro cu „trei-părinţi”, deoarece copiii născuţi din embrioni modificaţi genetic au ADN-ul de la mamă, de la tată şi de la un donator de sex feminin.

Acest tratament a fost conceput pentru a ajuta familiile cu boli mitocondriale, condiţie incurabilă care se transmite urmaşilor pe linie maternă şi care afectează aproximativ unul la 6.500 de nou-născuţi în întreaga lume. (Text: Agerpres, Foto: skinnymom.com)