„Pretty Woman”: scenariul iniţial a avut un alt final

Pretty-woman

Pentru a marca 25 de ani de la turnarea filmului „Pretty Woman”, postul american NBC a adunat în platou interpreţii principali ai peliculei – Julia Roberts, Richard Gere, Laura San Giacomo, Hector Elizondo şi regizorul Garry Marshall.

Cu ocazia acestei întâlniri, actriţa care a jucat rolul prostituatei Vivian Ward a dezvăluit că finalul iniţial era diferit de cel văzut de milioane de spectatori, relatează lefigaro.fr.

Filmul, care urma să se numească „3000”, cu referire la suma solicitată de Vivian pentru serviciile sale, se termina rău, potrivit afirmaţiilor Juliei Roberts: „La sfârşitul scenariului original, personajul lui Richard trebuia să mă alunge din maşină aruncându-mi în faţă banii şi plecând înainte de genericul de final”.

Când s-a implicat în proiect cineastul Garry Marshall, drepturile filmului au fost cumpărate de studiourile Disney, iar scenariul a fost complet revizuit pentru a înlătura nota dramatică din cel original.

Julia Roberts fusese aleasă pentru rolul principal înainte de transferul drepturilor, dar Richard Gere a refuzat de câteva ori să facă parte din distribuţie, până când actriţa l-a convins – încă de la prima întâlnire.

„Ne-am apreciat încă de la început, mărturiseşte actorul. Era cu mine când m-a sunat la telefon Garry (Marshall) să mă întrebe cum se desfăşoară întâlnirea. Julia a luat o foaie, a scris ceva şi mi-a dat-o. Scrisese «te rog, spune da». A fost foarte drăguţ. Atunci am spus da”.

Filmul „Pretty Woman” a fost lansat în 1990 şi a avut încasări de 463 de milioane de dolari în toată lumea, iar Julia Roberts a fost nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, câştigat atunci de Kathy Bates pentru rolul din „Misery”. (Text: Agerpres, Foto: d2nh4f9cbhlobh.cloudfront.net, Video: youtube.com))