Prăbuşire spectaculoasă a unei străzi

0
53

strada-prabusita

Şoseaua s-a prăbuşit în toată lărgimea sa în plin centrul capitalei canadiene Ottawa miercuri, 8 iunie, necesitând evacuarea unui imobil cu locuinţe, a unui hotel şi a unui centru comercial, relatează AFP.

‘Nu avem de deplâns nicio victimă sau vreo persoană dispărută’, a declarat primarul oraşului, Jim Watson, dar o maşină a fost înghiţită de groapă.

Miercuri, la amiază, strada Rideau — una dintre principalele artere ale Ottawei — s-a prăbuşit pe o întindere de peste 10 m, practic pe toată lărgimea ei, la o adâncime de 5 m.

La originea acestei căderi ar fi ruptura unei instalaţii de canalizare, au estimat autorităţile, fără a exclude impactul potenţial al construirii unei linii subterane a metroului.

Groapa impozantă — care se află la intersecţia a două dintre cele mai frecventate artere ale capitalei canadiene, la câteva sute de metri de Parlament şi de birourile primului ministru — provoacă deja importante perturbări în traficul cotidian rutier şi pietonal.

Dacă lucrările de refacere a străzii se vor prelungi, organizarea summit-ului Americilor cu prezenţa preşedinţilor Pena Nietos (Mexic) şi Barack Obama (SUA), precum şi a premierului canadian Justin Trudeau ar putea fi de asemenea perturbată.

Primarul capitalei Ottawa a minimalizat incidentul, estimând că în ultimele 12 luni, ‘a existat probabil în fiecare săptămână câte o imensă gaură într-un oraş în America de Nord şi în lumea întreagă’. (Text: Agerpres, Foto: Radio-Canada/ cbc.ca, Video: cbc.ca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.