Pomul dublu din Casorzo

pom-dublu1

Un copac unic creşte între Grana şi Casorzo, în Piemonte, Italia. Cunoscut sub numele de „Pomul dublu din Casorzo” sau Bialbero de Casorzo în limba italiană, acesta este un dud, pe care, în partea de sus, creşte un cireş.

Cireşul se ridică cu mult peste dudul pe care se află. Arborele ciudat este, de asemenea, cunoscut sub numele Pomul dublu de la Grana.

pom-dublu2

Nimeni nu ştie cu siguranţă cum s-a întâmplat acest lucru; probabil o pasăre a scăpat o sămânţă în partea de sus a dudului, care apoi a încolţit şi a dezvoltat rădăcinile prin trunchiul gol al copacului gazdă, pentru a ajunge la sol.

pom-dublu3

Copaci care cresc parazitar pe un alt arbore nu sunt un lucru neobişnuit, dar aceştia, în mod normal, nu ajung la dimensiunea şi longevitatea din acest caz, pentru că nu există suficient spaţiu disponibil pentru humus acolo unde cresc.

Arborii dubli cum este Bialbero de Casorzo sunt o raritate.(Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto:  flickr.com, en.wikipedia.org, momenti-felici-by-mirko-e-max.blogspot.in)