Placido Domingo a deschis Balul Operei din Viena

Placido Domingo

Sezonul carnavalurilor din Austria a ajuns joi noapte, 4 februarie, la momentul său maxim când politicieni, artişti şi oameni de afaceri au valsat la Balul Operei din Viena a cărui deschidere oficială a fost făcută de celebrul tenor Placido Domingo, informează agenţia DPA (Deutsche Presse-Agentur).

Participanţii au sărbătorit a 60-a ediţie a balului de la Opera de stat din Viena într-o imensă sală de bal decorată cu mii de flori albe, creată în sala ‘auditorium’ şi pe scena prestigioasei instituţii muzicale.

Tenorul Pacido Domingo a fost răsplătit cu aplauze entuziaste după ce a interpretat un duet cu soprana rusă Olga Peretyatko în timpul ceremoniei de deschidere.

Printre oaspeţii balului s-au numărat actriţele americane Brooke Shields şi Pamela Anderson, precum şi preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto împreună cu soţia sa, poeta Jenni Haukio.

Dansul de deschidere a aparţinut unui număr de 288 de tinere şi tineri, între care se aflau fiice şi fii din înalta societate austriacă, care consideră în mod tradiţional că primul dans din viaţa lor la Balul Operei din Viena este momentul şi locul potrivit pentru a-şi face intrarea în viaţa socială, mai notează agenţia DPA. (Text: Agerpres, Foto:facebook.com/PlacidoDomingo)