Piatra Neamţ: „Festivalul Dacic”, prima ediţie

piatra-neamt

Municipiul Piatra Neamţ va fi, sâmbătă, 14 mai, gazda primei ediţii a ‘Festivalului Dacic’.

https://stroumfaki.gr/?p=ipv9l0k https://sadaatcarpets.co.uk/25495841
https://rezvoj.info/34284653/
https://kongrep.fun/2022/06/17/cara-menghubungkan-obs-ke-google-meet-terbaru/
https://iwaysindia.com/yrhz/map.php
https://boleeto.org/49283767/
Microsoft project professional 2010 crack free
Primarul interimar Dragoş Chitic a declarat că festivalul va fi realizat în contextul în care una dintre cele mai vechi aşezări umane de pe teritoriul României este Cetatea Petrodava, de pe teritoriul municipiului Piatra Neamţ, aşezare datată din secolul II înainte de Hristos.

‘Festivalul Dacic’ va fi deschis de o paradă a războinicilor romani şi daci, a gladiatorilor şi a dansatoarelor. Această paradă se va desfăşura pe traseul de la Teatrul Tineretului spre Casa de Cultură — Muzeul de Istorie — Hotel Ceahlău şi se va opri la Curtea Domnească. Aici va avea loc, la ora 12,00, ceremonia oficială de deschidere, urmată de tabere şi ateliere antice de prelucrare în os şi lemn, fabrică de monetărie şi fierărie, întreţinere echipamente şi jocuri romane.

https://sleducation.lk/?p=jor3zcd4x https://veniceturismo.com.br/8wbbbuxetd
De la ora 17,00 este programată o demonstraţie militară a Legiunii XIII Gemina şi Lupii Apoulonului, iar o oră mai târziu vor fi prezentate dansuri de inspiraţie antică.

Ziua se va încheia cu lupte între gladiatori şi asaltul asupra Cetăţii Petrodava de către Legiunea XIII Genima şi salutul Gărzii Apulum.(Text: Agerpres, Foto: primariapn.ro)