Piaţa Ebenezer, cea mai scurtă stradă din lume

Piata-Ebenezer-01

„Clipeşti şi ai trecut de Piaţa Ebenezer, scrie Anne Ward, autoarea cărţii „Nimic de văzut aici: Ghid pentru bucuriile ascunse ale Scoţiei”, un ghid pentru locurile neobişnuite din Scoţia.

Situată în oraşul Wick din Scoţia, între străzile Union Street şi River Street, Piaţa Ebenezer este recunoscută oficial ca fiind cea mai scurtă stradă din lume de către Cartea Recordurilor.

Piata-Ebenezer-02

Aceasta măsoară doar 2,06 metri lungime şi bate recordul precedent, de 5,2 metri, stabilit de Strada Elgin din Lancashire. Strada are o singură adresă: uşa din faţă a localului No. 1 Bistro, care face parte din Hotelul Mackays.

Piata-Ebenezer-03

Deşi Piaţa Ebenezer a ajuns în Cartea Recordurilor recent, a fost construită cu mult înainte – în 1883. La acea vreme, un domn pe nume Alexander Sinclair, care a făcut avere în America, a revenit la Wick şi a construit ceea ce este acum Hotelul Mackay, la intersecţia străzilor Uniunii şi a Râului.

Piata-Ebenezer-04

Consiliul Local i-a recomandat să pună un nume pe capătul scurt al clădirii. El a făcut acest lucru şi aşa s-a născut cea mai scurtă stradă din lume. Patru ani mai târziu, Piaţa Ebenezer a apărut în evidenţele oraşului. (Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: flickr.com)