Patru românce în sferturile turneului de tenis de la Madrid

Racket

Jucătoarea română Patricia Ţig a reuşit o calificare de senzaţie în sferturile de finală ale turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, miercuri, 4 mai, după ce a învins-o pe americanca Madison Keys în două seturi, cu 6-3, 6-4.

Ţig (21 ani, 134 WTA), venită din calificări, s-a impus în doar o oră şi 16 minute, în faţa unei adversare de aceeaşi vârstă, însă aflată pe locul 25 în lume.

Ţig a început în forţă şi a condus cu un neverosimil 4-0 în primul set, dar apoi Keys a revenit s-a apropiat la 4-3, ratând şansa egalării. Românca a făcut 5-3, iar apoi a încheiat setul pe serviciul americancei, 6-3.

Patricia a început cu dreptul şi actul secund, conducând cu 2-0. Madison Keys a lăsat impresia că poate întoarce jocul, câştigând trei ghemuri la rând (2-3). Ţig a făcut un nou break (3-3), dar nu a reuşit să îşi fructifice serviciul (3-4). Jucătoarea antrenată de Răzvan Sabău a găsit resurse pentru un nou break (4-4), iar apoi şi-a luat serviciul (5-4), încheind meciul contra serviciului (6-4).

Adversara sa din sferturi va fi australianca Samantha Stosur (32 ani, 23 WTA).

Ţig, care are în palmares o finală WTA la simplu (Baku, 2015) şi una la dublu (Bucureşti, 2015), şi-a asigurat un cec de 114.560 euro şi 245 de puncte WTA.

Nu mai puţin de jumătate din sfertfinaliste sunt românce, Simona Halep şi Irina Begu urmând să fie adversare joi, 5 mai, în timp ce Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Dominika Cibulkova (Slovacia). România va avea astfel, în mod cert o semifinalistă (Halep sau Begu). (Text: Agerpres, Foto: gamerlimit.com)